"KÉK BÁLNA" címkével ellátott hírek
Elfogták, sőt beismerő vallomást is tett az úgynevezett Kék Bálna megálmodója. A kegyetlen közösségi játékot egy orosz postás irányította, eddig 130 tini lett öngyilkos miatta. A 26 éves férfi elismerte, ő vette rá az áldozatokat, hogy tegyenek kárt magukban. Ha elítélik, mindössze öt éves börtönbüntetés várhat Ilya Sidorovra.
Brutális játék terjedésétől lehetett hallani, ami az online közösségi térben söpört végig, leginkább a fiatalokra jelent veszélyt. A félelmetes „játék” ellen egy történelem szakos tanár mozgalmat is indított - olvasható a híradó.hu-n.
Egy hónapja a legismertebb brit bulvárlap, a Sun hozta címlapján, mostanra pedig már a magyar rendőrségnek is cáfolatot kellett kiadnia a Kék Bálna játékról, amellyel a jól értesültek szerint aljas emberek kamaszokat vesznek rá öngyilkosságra. Ha már ettől bejelzett a bullshitmétere, igaza van. A Kék Bálna-sztori minden jel szerint őrületesen nagy kamu.
Csónakokkal, repülőkkel és helikopterekkel keresik a Dél-Kalifornia partjainál több mint száz méteres halászzsinórba tekeredett kék bálnát, mert az állatmentők szerint félő, hogy elpusztul, amennyiben nem sikerül időben kiszabadítani.