"KÉM" címkével ellátott hírek
Húsz évig kémkedett az oroszoknak egy osztrák ezredes, aki tevékenységéért összesen 300 ezer eurót (csaknem 100 millió forintot) kapott Moszkvától - írta weboldalán a Kronen Zeitung című osztrák napilap pénteken.
Csehországban is kémkedett Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettősügynök és lánya, Julija Szkripal után az a két orosz állampolgár, akiket a brit hatóságok az ő megmérgezésükkel gyanúsítanak - jelentette szerdán a közszolgálati cseh rádió.
Áruló volt, de korábban elengedték egy fogolycserével.
A Gázai övezetben egy palesztin család maga végzett az egyik tagjával, aki az enklávét uraló radikális iszlamista Hamász szerint Izraelnek kémkedett - jelentette pénteken a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet.
Orosz kutatók rovar formájú katonai felderítő minirobotot fejlesztettek ki, amely a tervek szerint a rászerelhető aprócska kamerával kémkedik majd az ellenséges vonalak mögött, illetve jól használható lesz katasztrófák esetén a túlélők felkutatására, értesült a Newsweek.
Az Iszlám Állam terrorszervezet élve elégetett három iraki férfit, akit azzal gyanúsítottak, hogy a bagdadi kormány számára kémkedett - jelentette szombaton al-Vaszat című bahreini újság iraki katonai forrásokra hivatkozva.
Iránban elfogtak egy férfit, aki a teheráni hatóságok állítása szerint az MI6 brit titkosszolgálat ügynöke.
Jeffrey Delisle alhadnagyot kötelezték annak a több mint 110 ezer dollárnak a megtérítésére is, amelyet orosz kapcsolataitól kapott az információkért.
Az iráni televízió a múlt héten leközölte egy hosszú hajú, európai férfi vallomását, amelyben az illető beismerte, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) számára kémkedett.
Elkezdődött kedden a stuttgarti tartományi felsőbíróságon annak a németországi házaspárnak a pere, amely a vád szerint Oroszországnak kémkedett több mint húsz éven keresztül.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft