"KÉMKEDÉS" címkével ellátott hírek
Éles hangvételű közleményben cáfolta szerdán az elektronikus kommunikáció lehallgatására szakosodott brit figyelőszolgálat (GCHQ), hogy segített volna Barack Obama akkori amerikai elnök kormányának a 2016-os elnökválasztási kampány idején a republikánus jelölt, Donald Trump és kampánystábja elleni kémkedésben.
Oroszország elleni kémkedés miatt 14 évi fegyházra ítélte Frode Berg norvég állampolgárt kedden a moszkvai városi bíróság.
Iránnak folytatott kémkedéssel gyanúsítják a német hadsereg (Bundeswehr) egy német-afgán kettős állampolgárságú tagját, a férfit kedden őrizetbe vették - közölte a német szövetségi legfőbb ügyészség.
A letartóztatás okát még nem közölték a hatóságok, de Amerikában több ügyben is nyomoznak a Huawei ellen, például az Iránnal szembeni szankciók be nem tartása miatt.
Tagadta bűnösségét Kovács Béla, az Európai Unió (EU) intézményei elleni kémkedéssel vádolt egykori jobbikos politikus, az Európai Parlament (EP) független képviselője többórás meghallgatásán, csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszéken.
Az egyház ügyeivel rendszeresen foglalkozott a Nemzetbiztonsági és az Alkotmányvédelmi Hivatal is, derült ki a HVG e heti számának összeállításából.
Tragikus sors várhat arra a 63 éves, koreai származású amerikaira, akit kémkedés miatt állítottak "bíróság" elé Phenjanban. Vallomása szerint azért követte el a bűnöket, mert "Dél-Korea és az Egyesült Államok, ahol felnőtt, amerikai értékeket ültetett belé, és a KNDK gyűlöletével fertőzte meg elméjét". A férfi bocsánatot kért mindenért, és jelezte: elfogad bármiféle büntetést, de könyörgött, hogy adjanak lehetőséget neki hibái kijavítására.
Az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Kovács Béla (Jobbik) európai parlamenti képviselőt pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség - közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel.
Az Egyesült Államok 2012-ben megfigyelés alatt tartotta Izrael katonai bázisait és lehallgatta az ország titkos kommunikációját, mert attól tartott, hogy a zsidó állam csapást mér Irán fordói urándúsító létesítményére - írta pénteki számában a The Wall Street Journal, kéttucatnyi amerikai és izraeli volt és aktív hivatalos személyre hivatkozva.
Kémkedés gyanúja miatt nyomozást indított a német szövetségi legfőbb ügyészség egy fiatal orosz fizikus ellen - írta a Der Spiegel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft