"KÉPZÉS" címkével ellátott hírek
A szakszövetség szerint ez is kevés a munkaerőhiány orvoslására.
Összesen 31,5 milliárd forint értékben jelentek meg munkahelyi képzési pályázati felhívások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A nagyvállalatok számára 18,5 milliárd forint, míg a mikro-, kis- és középvállalkozások számára 13 milliárd forint az elérhető keretösszeg - mondta el az MTI-nek Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.
Békés megyében is folytatódik a rendőrség 3000 fős létszámfejlesztése keretében szervezett, kihelyezett, iskolarendszeren kívüli őr- járőrtárs képzés. Orosházán, 2018. február 5-én 29 leendő határvadász kezdte meg tanulmányait. A képzés tizenegyedik ütemének ünnepélyes megnyitóján dr. Bak Sándor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, az ORFK Személyügyi Főigazgatóság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője köszöntötte a hallgatókat.
Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően - jelentette be Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában. A nemzetgazdasági miniszter szerint a projekt során kiképzett szakemberek munkába állítása már rövid távon csökkentheti az IT területen fennálló munkaerőhiányt, és középtávon is megoldást nyújthat az iparág munkaerő-keresletének kielégítésére.
Ingyenes képzéssorozatot indít októbertől a Magyar Nemzeti Filmalap. A Fast Forward Program az első tanévben 17 szakterületet fog érinteni, az akciófilm-rendezéstől az utómunkán át a filmzeneszerzésig - mondta Andy Vajna filmipari kormánybiztos csütörtökön Budapesten.
Mintegy negyedével nőtt meg az idén az ipari OKJ-s képzésekre jelentkezők száma, akik közül a legtöbben a gépkezelői és a gázcseretelep-kezelői tanfolyamokat részesítették előnyben. Az elsőre talán furcsának tűnő preferencialistára mindazonáltal nagyon egyszerű a magyarázat – mondta el a hirado.hu-nak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Képzési Igazgatóságának vezetője - olvasható a híradó.hu-n.
2016 júniusában kezdődhetett el annak a közel 20 ezer eurós, Európai Unió által támogatott projektnek a megvalósítása, mely a Tempus Közalapítvány által kiírt Erasmus+ Mobilitás pályázat Békés megyei nyerteseként a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium nyolc pedagógusának külföldi továbbképzését tette lehetővé.
Ingyenes képzés indul leendő nevelőszülőknek, amelyre 500 millió forintot fordít a kormány európai uniós forrásból a következő három évben - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egri sajtótájékoztatója után telefonon pénteken az MTI-nek.
Van egy jó ötleted, amit már régóta szeretnél megvalósítani? Esetleg van egy már működő innovatív vállalkozásod/startupod, és terjeszkedni szeretnél? Akkor ezt a felkészítőt neked találták ki!
Orosházán 63 hallgató kezdte meg tanulmányait.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft