"KERÉKPÁR" címkével ellátott hírek
A második részben a három bringaemelés is látható
A 2008. április 22-i Kritikus Tömeg Szegeden. Az első részben a Dóm tértől a Széchenyi térig követheti nyomon a felvonulást.
Az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) április 22-én ismét kerékpáros felvonulást rendez a Föld Napja tiszteletére. A 2005-ben alakult civil szervezet felhívására ezúttal a belvárosba tervezett kerékpárút menetvonalán tekernek a kerékpárosok.
Két kerékpártolvajt is lefüleltek a Csongrádi rendőrkapitányság munkatársai a közelmúltban. Összesen nyolc kerékpárt tulajdonítottak el. Egyikük nem is specializálódott: lopott kempingasztalt és vaskályhát is, ha úgy adódott.
A Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass Budapest mozgalom ismételten kéri a biciklivel rendelkező a budapesti lakosokat, hogy - amennyiben tehetik - a BKV sztrájk idején ne autójukat, hanem kerékpárjukat használják.
Akik figyelemmel kísérték a két magyar kerékpáros eddigi útját, azoknak is újdonság lehet a hír: nincs orosz vízum. A 10 napja Odesszában dekkoló Berta István (Gézabá) és Lénárt Ferenc (Léna) eddig bizakodott, de az oroszok végleg beintettek nekik, nem kaptak vízumot. A megoldás azonban már megszületett, így semmiképp nem fordulnak vissza: repülőre szállnak és irány Kazahsztán. De mi történt az elmúlt közel egy hónapban? Röviden összefoglaljuk.
Felvirradt a nagy nap: elindult "Léna" és "Gézabá", hogy letekerje a 11 ezer kilométeres távot. A szombati budapesti protokoll indulás után vasárnap Orosházáról ténylegesen nekivágtak a nagy útnak. Orosz vízum még nincs, de reménykednek. Nézze meg a Hír6.hu interjúkkal és jó zenékkel megspékelt videóját!
Szegeden nagyjából 54 kilométernyi kerékpárút található, amely országos viszonylatban is kiemelkedőnek számít. Azonban a kerékpárosok nincsenek teljesen megelégedve a jelenlegi állapotokkal és a jövőre vonatkozó tervekkel sem. Igyekeztünk összegyűjteni a felmerülő problémákat.
Szeged vezetése kiemelten fontos feladatként kezeli a város közlekedésnek korszerûsítését. Ennek érdekében épülnek a kerékpárutak is, amelyekbõl jelenleg 54 kilométer van a városban (összehasonlításul: a hasonló nagyságú Debrecenben ez 9 km), s amelyek fejlesztése folyamatos. - mondja válaszul a Városháza a kerékpárosok holnapi közgyûlés idejére tervezett demonstrációjára.