"KERÉKPÁR" címkével ellátott hírek
Kocsiba be, ablakot le – szól a vezetés nyújtotta élményről a Belga egyik slágere. Az európai autómentes nap arra hivatott, hogy a járgányunk nyújtotta élvezetről, vagy inkább kényelemről legalább erre az egy napra lemondjunk.
A Békéscsabai Tankerület általános iskolás tanulói projektzáró rendezvényen tehetik próbára kerékpáros közlekedési tudásukat 2015. szeptember 8-án 16 órakor Békéscsabán, a Szent István téren.
A világ minden bizonnyal legfiatalabb kerékpárosaként kerülte meg a Földet egy brit tinédzser, aki csaknem 60 ezer fontot (26,5 millió forintot) gyűjtött össze jótékony célokra.
Kerékpár-regisztráció és kerékpárbiztonság. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felismerte azt, hogy a kerékpárlopások ellen az egyik leghatékonyabb eszköz egy egységes nyilvántartás lenne. A bicikliket egyedi azonosítóval regisztrálnák egy központi adatbázisban. A rendőr-főkapitányság a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvánnyal közösen létrehozta a www.bikesafe.hu címen elérhető regisztrációs adatbázist, 2013 decemberében pedig kampányt indított a kerékpárlopások megelőzése, illetve az eltulajdonított biciklik felkutatása érdekében.
Halálra gázolt egy kerékpárost egy autó, miután ütközött egy másik személygépkocsival péntek délután Orosházán - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.
Több mint kétszázan vágtak neki a második Tour d’Opera kerékpártúrának szombaton, a Tiszafüredről induló, a Tisza-tavat megkerülő 67 kilométeres távon komolyzenei, illetve más kulturális programok várják a résztvevőket.
A Tour de Hongrie felkerült a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárába, ami azt jelenti, hogy a nemzeti körverseny már az idén is része lesz az olimpiai kvalifikációs sorozatnak.
A sport örök szerelem. Ezt persze csak azok tudhatják, akik idejekorán szerelembe estek. Ám ők is csak akkor tudják meg, ha már kellően megöregedtek. De az élet már csak ilyen. Az ember csak a nagy összegzések idején jön rá arra, hogy mik is voltak élete legszebb, legjobb és legfontosabb pillanatai. A sportszerelem azért egy kicsit kilóg ebből a sorból. Mégpedig azért, mert csak akkor válik igaz szerelemmé, ha örömet is okoz, ha sikereket is hoz. És kilóg még azért is, mert ezek a sikerek sokszor megismétlődnek.
Kedden 8 óra 20 perc körül a békéscsabai Gyóni Géza Csaba utca kereszteződésében személygépkocsi kerékpárossal ütközött össze – tájékoztatta a hír6.hu-t Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Az ausztrál Rohan Dennis vasárnap a svájci Grenchenben megkísérli megdönteni az egyórás kerékpározás világcsúcsát.