"KERÉKPÁR" címkével ellátott hírek
A sport örök szerelem. Ezt persze csak azok tudhatják, akik idejekorán szerelembe estek. Ám ők is csak akkor tudják meg, ha már kellően megöregedtek. De az élet már csak ilyen. Az ember csak a nagy összegzések idején jön rá arra, hogy mik is voltak élete legszebb, legjobb és legfontosabb pillanatai. A sportszerelem azért egy kicsit kilóg ebből a sorból. Mégpedig azért, mert csak akkor válik igaz szerelemmé, ha örömet is okoz, ha sikereket is hoz. És kilóg még azért is, mert ezek a sikerek sokszor megismétlődnek.
Kedden 8 óra 20 perc körül a békéscsabai Gyóni Géza Csaba utca kereszteződésében személygépkocsi kerékpárossal ütközött össze – tájékoztatta a hír6.hu-t Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Az ausztrál Rohan Dennis vasárnap a svájci Grenchenben megkísérli megdönteni az egyórás kerékpározás világcsúcsát.
A Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) 98 millió forintos tőkeemelést hajt végre a Hargamon Kft. kerékpáros telematikai - nyomkövető és lopásgátló - szolgáltatás fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó cégben - közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szerdán az MTI-vel.
Gyermek és felnőtt kerékpárokat tulajdonított el egy békési ház udvarából az a férfi, aki ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség - írja a police.hu.
Sisakba épített aktív balesetvédelmi technológiát fejlesztett ki a kerékpáros gázolások megelőzésére az Ericsson, a Volvo Cars és a POC védőfelszerelés gyártó vállalat - tájékoztatta az Ericsson Magyarország közleményben az MTI-t.
Újabb jelentős beruházások segítik a kerékpározás térnyerését a 2020-ig tartó fejlesztési időszakban; az EuroVelo 6 Rajka-Budapest szakasza és a Balatoni Bringakör komplex minőségi fejlesztése, valamint regionális és térségi kerékpáros létesítmények telepítése, bővítése mellett lehetőség nyílik települések, településrészek kerékpárosbarát átalakítására is.
A békéscsabai, belvárosi bevásárlóközpont előtt autó és kerékpáros karambolozott szerda délelőtt.
Az adatok szerint tavaly több mint 2 ezer személyi sérüléses balesetet okoztak a kerékpárosok. Egy ilyen károkozás - biztosítás hiányában - akár jelentős összegbe is kerülhet a vétkes fél számára - állítják a biztosítási szakemberek. Léteznek már bringásoknak szánt különféle konstrukciók, vannak önálló és kiegészítő biztosítások is. De vajon mire terjednek ki, és élnek-e egyáltalán azokkal a biciklisek?
Az elmúlt években növekedett a kerékpáron közlekedők száma, ennek megfelelően a biciklis baleseteké is, míg 2011-ben 1814, tavaly már 2004 személyi sérüléses balesetet okoztak a kerékpárosok, és egy-egy ilyen károkozás, biztosítás hiányában, akár több millió forintjába is kerülhet a vétkes kerékpárosnak - közölte a Genertel online biztosító az MTI-vel.