"KERÉKPÁR" címkével ellátott hírek
A Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) 98 millió forintos tőkeemelést hajt végre a Hargamon Kft. kerékpáros telematikai - nyomkövető és lopásgátló - szolgáltatás fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó cégben - közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szerdán az MTI-vel.
Gyermek és felnőtt kerékpárokat tulajdonított el egy békési ház udvarából az a férfi, aki ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség - írja a police.hu.
Sisakba épített aktív balesetvédelmi technológiát fejlesztett ki a kerékpáros gázolások megelőzésére az Ericsson, a Volvo Cars és a POC védőfelszerelés gyártó vállalat - tájékoztatta az Ericsson Magyarország közleményben az MTI-t.
Újabb jelentős beruházások segítik a kerékpározás térnyerését a 2020-ig tartó fejlesztési időszakban; az EuroVelo 6 Rajka-Budapest szakasza és a Balatoni Bringakör komplex minőségi fejlesztése, valamint regionális és térségi kerékpáros létesítmények telepítése, bővítése mellett lehetőség nyílik települések, településrészek kerékpárosbarát átalakítására is.
A békéscsabai, belvárosi bevásárlóközpont előtt autó és kerékpáros karambolozott szerda délelőtt.
Az adatok szerint tavaly több mint 2 ezer személyi sérüléses balesetet okoztak a kerékpárosok. Egy ilyen károkozás - biztosítás hiányában - akár jelentős összegbe is kerülhet a vétkes fél számára - állítják a biztosítási szakemberek. Léteznek már bringásoknak szánt különféle konstrukciók, vannak önálló és kiegészítő biztosítások is. De vajon mire terjednek ki, és élnek-e egyáltalán azokkal a biciklisek?
Az elmúlt években növekedett a kerékpáron közlekedők száma, ennek megfelelően a biciklis baleseteké is, míg 2011-ben 1814, tavaly már 2004 személyi sérüléses balesetet okoztak a kerékpárosok, és egy-egy ilyen károkozás, biztosítás hiányában, akár több millió forintjába is kerülhet a vétkes kerékpárosnak - közölte a Genertel online biztosító az MTI-vel.
Már most, októberben ajánlott felkészíteni a gépkocsikat a téli közlekedésre, a járművet akkor is érdemes szervizben átnézetni, ha a tulajdonos azt gondolja, hogy annak nincs műszaki problémája - javasolja Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője.
Országosan 30 helyszínen várták reggelivel a kerékpárral munkába igyekvőket csütörtökön, a Bringázz a munkába! (Bam) kampány keretében.
Nagy sikere volt a láthatóság jegyében Békés megyében megszervezett rendezvénynek. A példamutató, figyelemfelhívó lámpafényes kerékpározáson 889-en bicikliztek.