"KERÉKPÁR" címkével ellátott hírek
Már most, októberben ajánlott felkészíteni a gépkocsikat a téli közlekedésre, a járművet akkor is érdemes szervizben átnézetni, ha a tulajdonos azt gondolja, hogy annak nincs műszaki problémája - javasolja Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője.
Országosan 30 helyszínen várták reggelivel a kerékpárral munkába igyekvőket csütörtökön, a Bringázz a munkába! (Bam) kampány keretében.
Nagy sikere volt a láthatóság jegyében Békés megyében megszervezett rendezvénynek. A példamutató, figyelemfelhívó lámpafényes kerékpározáson 889-en bicikliztek.
A BKK közlése szerint a százezredik bérlő egy budapesti ügyvéd volt, aki elmondta, hogy már a Mol Bubi indulásának napján bérletet váltott, és azóta is gyakran használja a kerékpárokat a hétköznapi városi ügyintézéshez.
A kerékpárosok a Megvilágosodás napja alkalmából október 3-án a megye 20 településének 26 üzletében és szervizben vásárolhatnak kedvezményes áron láthatóságot elősegítő kötelező tartozékokat és eszközöket.
Az elmúlt két hétben két kerékpártolvajt fogott el a Sarkadi Rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottja. A főtörzsőrmester eredményes intézkedésének köszönhetően ezúttal egy férfi kapta vissza ellopott biciklijét.
Elloptak egy Mol BuBi biciklit, de a GPS-es nyomkövető segítségével a rendőrök megtalálták, és a tettest is elfogták. Ez volt az első eset, hogy eltulajdonítottak egy ilyen kerékpárt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság rendezvényén, 2014. október 3-án 20 településen 26 üzlet és szerviz várja kedvezményes vásárlási lehetőséggel a kerékpárosokat. Az esti órákban figyelemfelhívó lámpafényes kerékpározás indul 9 városban.
Nagy érdeklődés fogadta a MOL Bubit (Budapest Bicikli), az első napon már csaknem ezer új felhasználó vett rá jegyet vagy bérletet - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
Átadták a Mol Bubi rendszert a fővárosban hétfőn. Budapest egy kerékpárosbarát város, ezt üzenik az almazöld bringák városszerte - mondta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes az ünnepi rendezvényen, az V. kerületben.