"KERÉKPÁRÚT" címkével ellátott hírek
Ismét egy nyertes, Dévaványán megvalósuló pályázat került kihirdetésre a már sokat emlegetett TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretein belül.
Sarkad a megye egyik legjobban kiépített kerékpárút-hálózatával rendelkezik, melynek folyamatos felújítása és továbbfejlesztése az önkormányzat kiemelt feladata a lakosság komfortérzetének, illetve a közlekedés biztonságának növelése érdekében. A napjainkban is zajló rekonstrukciós munkálatokat kezdeményező és megtekintő polgármester a téma kapcsán kihangsúlyozta, hogy a városi kerékpárút-hálózat fejlesztése két részre bontható.
Mintegy bruttó 750 millió forintból épülhet kerékpárút Mezőtúron, a beruházás teljes mértékben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul majd meg - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.
2019 nyarára elkészülnek a Budapest-Balaton kerékpárúthoz kapcsolódó fejlesztések, így a fővárosból kerékpáron is el lehet majd jutni a Balatonra - jelentette be a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos hétfőn Velencén, ahol sajtótájékoztatón mutatták be a Velencei-tó kerékpáros forgalmát számláló berendezést.
Olvasónk szerint sok problémát megoldana, ha létezne Békéscsabán egy összefüggő kerékpárút-hálózat (többek között nem járdáznának a fejek).
Hivatalosan is kerékpár út lett a békéscsabai József Attila utca eddig is kerékpárútként használt járdaszakasza. Első körben örülünk, de ha kicsit alaposabban szemügyre vesszük, máris nem annyira felhőtlen a boldogság.
Nagy port kavart egy májusi írásunk, melyben arról szóltunk, hogy Csabán a Deák utca-kishíd-József Attila utcai szakasz nem kerékpárút, még ha annak tűnik is. Változás kevéssé tapasztalható: a bicajosok ugyanúgy nem szállnak le, az autósok pedig ugyanúgy megállnak. Hír6 best of 2. rész.
Rendőrök lepték el a békéscsabai Deák utca - Derkovits sor - József Attila utca közti rövid szakaszt. Ettől aztán mindenki megjámborodott: a biciklisek tolták, ahol kellett, az autóvezetők pedig mindenkit elengedtek, ahol nem kellett.
Rendőrök lepték el a békéscsabai Deák utca - Derkovits sor - József Attila utca közti rövid szakaszt. Ettől aztán mindenki megjámborodott: a biciklisek tolták, ahol kellett, az autóvezetők pedig mindenkit elengedtek, ahol nem kellett.
Csárdaszállás Község Önkormányzata a KÖZOP-3.5.0-09-11-2015-0036 azonosító számú pályázat keretén belül 199.986.000 forint európai uniós támogatást nyert a Közlekedési Operatív Program, Közlekedésbiztonságú kerékpárút építése a 46-os sz. főút Csárdaszállás – Mezőberény szakaszon c. pályázati kiíráson az Új Széchényi Terv keretében. A 100%-os támogatási intenzitású beruházás kivitelezése a napokban befejeződött, hétfőn ünnepélyesen is felavatták az elkészült szakaszt.