"KERT" címkével ellátott hírek
18 éve mindig az államalapítás ünnepén köszönti a Képviselő-testület a lakókörnyezetükért tenni akaró füzesgyarmatiakat.
Elszaporodtak a kullancsok, köszönhetően az egyre enyhébb teleknek. Már nem csak az erdőkben, hanem egy ligeti sétán, vagy akár a kertünkben is megfertőződhetünk. Ráadásul a kutatók új, eddig nem tapasztalt kórokozók jelenlétét is kimutatták a vérszívókban.
Zöldségféléket lopott egy sarkadi kertből az a két férfi, akik ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.
A Natura Peregrina Természetvédő és Hagyományőrző Alapítvány ingyenes oktatásain olyan kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődő gazdák, őstermelők, az életüket a földel összekötő emberek, amelyek segíthetik őket abban, hogy munkájuk a lehető legjobban hasznosuljon.
Bűnös úton akart pénzt szerezni az a békési férfi, akit 2013. november 13-án állítottak elő a Békési Rendőrkapitányság munkatársai. A városhoz közeli telkeken keresett olyan dolgokat, melyeket ellophat és eladhat.
Degeszre ehették magukat a mókusok az amerikai First Lady veteményesében, a fehér házi mintakertben, mivel a kertészek sem dolgoztak.
A közelmúltban már több közös rendezvényt szerveztek a Mezőberény Város Óvodai Intézménye Nefelejcs Tagóvodájának óvodásai és a Mezőberényi Szlovákok Szervezetének tagjai.
Egy Londonban több mint száz éve nem látott, az orchideafélék családjába tartozó ritka növényfajra bukkantak a Buckingham-palota kertjében.
Négyszáz éves csontvázat talált kertjében egy házaspár Kanadában, ami 5 ezer dollárjukba kerülhet: nekik kell fizetni ugyanis a további régészeti feltárást. Ezzel a hatályos kanadai törvények "kecsegtetik" őket.
A néphagyomány szerint Szent György napja, április 24-e a legalkalmasabb nap a kukorica, uborka és a bab elveteményezésre. Régen ettől a naptól számították az igazi tavaszt, az állattartók ekkor hajtották ki először az állatokat a legelőre, és a földművesek ezen a napon vetették el a kukoricát.
Hírek