"KÉTNYELVŰSÉG" címkével ellátott hírek
Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke szerint Románia kettős mércét alkalmaz a kisebbségi feliratok ügyében.
A kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezésének a megakadályozásával dicsekedett a marosvásárhelyi önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség vezetője, Valentin Bretfelean egy székelyföldi románokat tömörítő egyesület hét végi marosvásárhelyi rendezvényén.
A Pro Civis Polgári Társulás felmérése szerint alig van olyan magyar nyelvű önkormányzati weboldal, amely megfelel a jogszabályi előírásoknak.
Legalább húszezren tüntettek szombaton a horvátországi Vukováron a szerb nyelvű, cirill betűs feliratok bevezetése ellen - jelentette a horvát média.
Amerikai kutatók szerint a gyerekkoruk óta két nyelvet használó idős emberek agya nemcsak fürgébben működik, hanem gyorsabban is tud váltani a kognitív feladatok között azokéhoz képest, akik csak egy nyelvet beszélnek.
A Kétnyelvű Gömörért és Nógrádért Szervezet a hétvégén Füleken kétnyelvűséget követelő egy tucat matricát ragasztott ki, amelyek kétharmada alig egy nap alatt eltűnt a városból. A polgári aktivisták újfent a magyar nyelvi jogok évek óta tartó mellőzésére hívták fel a figyelmet.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft