"KÉZILABDA EB" címkével ellátott hírek
Két tapasztalt kézilabdázó, Jamali Iman és Vilovski Uros kikerült a magyar férfiválogatott keretéből a Horvátországban zajló Európa-bajnokságon.
A női kézilabda NB I-et a magyar válogatott tagjain kívül 27 játékos és egy edző képviseli a Németországban zajló világbajnokságon.
A Magyar Kézilabda Szövetség a szlovákkal közösen pályázik a 2022-es vagy a 2024-es férfi kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogára.
Hollandia és Fehéroroszország együttesével, valamint egy előselejtezős csapattal került azonos csoportba a magyar női kézilabda-válogatott a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság selejtezőjének pénteki, párizsi sorsolásán.
A magyar női kézilabda-válogatott a spanyol, az orosz és a lengyel csapattal szerepel majd egy csoportban a horvátokkal közös rendezésű, decemberi Európa-bajnokságon.
A magyar férfi kézilabda-válogatott az orosz, a portugál és az ukrán csapattal került azonos csoportba a 2016-os lengyelországi Európa-bajnokság selejtezősorozatában.
A Pick Szeged hazai környezetben 13 góllal nyert a Csurgó ellen, így annak ellenére továbbjutott a férfi kézilabda Magyar Kupában, hogy a párharc első mérkőzését két találattal elvesztette.
Az Izland elleni találkozóhoz hasonlóan a Magyar Kézilabda Szövetség a magyar férfiválogatott keddi, Szlovénia elleni és szerdai, Horvátország elleni középdöntő-mérkőzésére is jegyvásárlási lehetőséget biztosít Magyarországon.
A lehető legnehezebb csoportba, az olimpiai és világbajnok, címvédő francia, a vb-bronzérmes spanyol, valamint az orosz csapat mellé került a magyar férfi kézilabda-válogatott a januári, szerbiai Európa-bajnokság szerdai belgrádi sorsolásán.