"KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ" címkével ellátott hírek
Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan a Békés Megyei Kormányhivatalban péntek délután nyílt meg a „Történelem, Művészet, Újjászületés” című kiállítás.
A békéscsabai Baji Miklós Zoltán (BMZ) képzőművész által vezetett Törp-Pingálók Képzőművészeti Szakkör féléves tárlat-beszámolójával nyílt meg hétfőn, a 18. Szlovák Hét programfolyam a Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium aulájában.
Hűvös levegő, szélfújás, sejtelmes félhomály fogadta a kiállítás megnyitójára érkezőket, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum legújabb kiállításán bepillanthat bárki a jégkorszak világába. A több intézmény összefogásának köszönhetően megvalósuló tárlat számtalan látvány- és interaktív elemet kínál egészen november 18-ig.
Bácsfalvi Zoltán festménykiállítása nyílt meg hétfő délután Békéscsabán. A kulturális központ folyosóján március 31-ig 25 képet láthatnak az érdeklődők.
Dunai Katalin fényképészmester fotóiból láthatnak válogatást az érdeklődők Szabadkígyóson, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér termében. A tárlatot pénteken nyitották meg, és március 22-ig láthatók a képek.
Szobarészlet, használati tárgyak, bútorok, sok egyéb, csodás dolog, mindezek egészen aprócska kivitelben. Miniatűrök, amelyek felnagyítva akár lakásunkban is fellelhetők lehetnének, annyira élethűek. Mindezek azért készültek, mert él el fiatal családanya, aki szenvedélyesen szeret készíteni valamit.
Immár új helyen, a Munkácsy Mihály Múzeum Széchenyi u. 7. sz. alatti kiállítótereiben nyitotta meg kapuit a Jankay-Kolozsváry-Tevan állandó kiállítás.
A „Jövőnk a múltunkban” című időszaki kiállítás elsősorban az idei Szent István-emlékévhez kapcsolódik, amelynek bemutatásával a hazánk területére betelepített nemzetiségek, ez esetben a szlovákság emléke előtt szerettek volna tisztelegni.
Három, a trianoni magyar honban élő képzőművész festményeit csodálhatja meg mintegy két héten keresztül a nagyszalontai költőóriás, Arany János szülővárosának lakossága. Alfabetikus sorrendben: Alim Adilov (Taskent, Solymár), Bende Róbert (Sarkad), illetve Csuta György (Békés) képzőművész alkotásaiból rendezett tárlat nyitotta meg kapuit az Arany János Emlékmúzeum berkein belül működő galériában vasárnap.