"KICK-BOX" címkével ellátott hírek
Pénteken Budapesten megkezdődik a budapesti kick-boksz Világkupa, hatalmas részvétel mellett. Szerda estig 2641 nevezés érkezett, 37 ország 248 egyesületéből, de még messze nem ez a végső létszám, hiszen több mint egy napig lehet még nevezni.
Április utolsó hétvégéjén rendezte meg a Rácz Kickboxing Team a II. Kövy 4Fight Nádudvar Kupa kick-boksz országos versenyt Nádudvaron, amelyen az utánpótlás korosztályúak versenyeztetését tűzték ki célul.
A régi latin közmondást így lehetne a füzesgyarmati Vida Balázs teljesítményeire ráigazítani, ugyanis Balázs junior korosztályban jött és győzött, minden létező trófeát begyűjtött, és már felnőtt korosztályban is megmutatta oroszlánkörmeit. Hogy mennyire? Az alábbiakban kiderül.
A WAKO kick-boksz világszövetség nemzetközi versenynaptárának magyarok által kedvelt versenye minden évben a Slovak Open nemzetközi kick-boksz verseny. Nem csoda, hogy a magyar klubok és versenyzők nagy számban indulnak itt el, hiszen egyrészt a közelség, másrészt az a tény is indokolja, hogy a verseny pontszerző ranglista verseny a z utánpótlás válogatottságért folyó harcban.
Február második hétvégéjén rendezték meg a Karlovac Open Kick-box Európa kupát Horvátországban. A magyar kick-box utánpótlás életében fontos versenyen 28 nemzet 2100 versenyzője nevezett, a népes súlycsoportokban akadt olyan is, akinek a legjobb 32 közé is küzdenie kellett. Karlovac az első állomás a versenynaptárban, ahol értékes pontokat lehet szerezni a válogatottság felé vezető úton. Ennek megfelelően több súlycsoportban és korosztályban is elindultak a Békés megyeiek, nem kis sikerrel.
A hosszúra nyúlt 2016-os kick-box versenyidény utolsó versenyét rendezték meg Horvátország fővárosában, Zágrábban. A Békéscsabai Lakótelepi SE és az Újkígyósi SZSE Debreczeni Dezső vezette point-fighting csapata élt a lehetőséggel, és 11 arany, 10 ezüst és 10 bronzérmet szerezve a legeredményesebb csapat címét is megszerezték 84 klub közül.
A nemzetközi kick-box versenynaptárban jó versenylehetőséget jelent a cseh nemzetközi kick-box bajnokság. A szép, új sportcsarnokban megrendezett versenyen 6 küzdőtéren folytak a küzdelmek, plusz a 7.-en 12:00-kor a formagyakorlat versenyeket is elkezdték. A „Czech Open” mezőnyében számos magyar klub versenyzői is elindultak. Békés megyét a Kondorosi Kick-box Egyesület és az orosházi Contact Kick-boksz és Thai-boksz Egyesület képviselte, akik segítették egymást a verseny során.
Szombaton került sor az idei Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó napjára. Az egyéni verseny „örömei” után következtek a csapatverseny mérkőzései. Mind a három korosztályos csapatban helyet kaptak a Békés megyeiek, Debreczeni Dezső tanítványai.
Szombaton Dublinban, a Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó napján az volt az eldöntendő kérdés a magyar válogatott népes Békés megyei csapatában, hogy hoz-e valaki aranyérmet haza Békés megyébe? A legkisebb kategóriában, a kadet 1 28 kilogrammban egy csöppnyi kislány, Viczián Vivien (Békéscsabai Lakótelepi SE) kezdte a program szerint az első döntőt megvívni az ír Jesse Jane McParland ellen. (Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetég elnökének az írása.)
Kedden a hivatalos megnyitóval elkezdődött az utánpótlás kick-box világbajnokság. A megnyitó után beindult a nagyüzem nyolc tatamin és három ringben mérkőztek a versenyzők a 16-ba, majd a nyolc közé jutásért. Az már a létszámból és az előjelekből várható volt, hogy ez a világbajnokság nem lesz sétagalopp a magyar versenyzők részére. Az első nap magyar és Békés megyei részről felemásra sikeredett. (Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetég elnökének a beszámolója.)