"KICK-BOX" címkével ellátott hírek
12 ország, 144 Egyesületének, közel 700 sportolója vettek részt a közelmúltban Münchenben megrendezett German Open kick-box bajnokságon.
A Békés Megyei Harcművész Szövetség számos klubja zárta az évet vacsorával, ahol kötetlenül búcsúztak az évtől az egyesületi tagok. A füzesgyarmati Hegyesi Kick-box SE kollektívája a szeghalmi Leonardo Ételbárban tartotta évadtáró rendezvényét, amelyre meghívást kapott Shihan Gregor László VII. DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke is.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan is elismerte a WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) világszövetséget - adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.
Prágában rendezték meg a Czech Open nemzetközi kick-box versenyt, amely jó versenyzési lehetőséget jelentett az utánpótlásnak – hiszen az év legfontosabb versenye, az utánpótlás világbajnokság már lezajlott –, a felnőtteknek pedig jó erőfelmérést az őszi országos bajnoki döntők és az esetleges válogatottság esetén a felnőtt Európa-bajnokságra felkészülésre. Békés megyéből békéscsabai és újkígyósi sportolók utaztak a versenyre, és jól szerepeltek, például Kürti Bonita két nagy kupát is elhozott.
Több mint százfős válogatott képviseli hazánkat az olaszországi Jesolóban sorra kerülő kadet és junior kick-box világbajnokságon, ahol a mieink hat szakágban lépnek tatamira, illetve szállnak ringbe. A nevezés lezárultával elmondható, hogy minden idők legnagyobb utánpótlás vb-jét rendezik szeptember 15. és 23. között: 62 ország közel 1800 versenyzője 2300 kategóriában nevezett.
A Nippon Seibukan Akadémia elfogadott gyakorlata, hogy az érdeklődő harcművészek minél több irányzattal és neves mesterrel ismerkedjenek meg. A két évenként Kyoto-ban megrendezett Seibukan Sai találkozók alkalmából is 8-10 féle harcművész edzésen vehetett részt a nemzetközi mezőny.
Ötödik alkalommal rendezték meg a horvátországi Karlovacban az év első igazán jelentős kick-boksz versenyét Karlovacban, a Karlovac Open Európa-kupát. 28 országból 177 egyesület 1065 sportolója, 1866 nevezéssel mérte meg magát. A verseny iránti érdeklődést mutatja az évről évre szaporodó nevezések száma. Gyermek és serdülő 1 kategóriában a legtöbb esetben a legjobb 16 közé is mérkőzni kellett.
A hétszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok, profi kick-box világbajnok Debreczeni Dezső egyre komolyabb sikereket ér el edzőként is… Hát… így kezdődött a 2016. május 10-ei írásom. És bizony azóta is felkel minden nap a Nap, csordogál az Élővíz-csatorna a Lencsési partján (is), és a 43 éves békéscsabai tréner november elején, a fővárosban megrendezett világbajnokságon masters kategóriában egy újabb aranymedállal egészítette ki óriási trófeagyűjteményét. Ellenben másfél éve még szó sem volt a visszatérésről. Kedd este random, de tényleg, csak úgy ukk-mukk-fukk ugrottam be az Erzsébethelyi Általános Iskola tornatermbe. Dezsőék most övvizsgára készültek.
A hétszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok, profi kick-box világbajnok Debreczeni Dezső egyre komolyabb sikereket ér el edzőként is… hát… így kezdődött a 2016. május 10-ei írásom. És bizony azóta is felkel minden nap a Nap, csordogál az Élővíz-csatorna a Lencsési partján (is), és a 43 éves békéscsabai tréner november elején, a fővárosban megrendezett világbajnokságon masters kategóriában egy újabb aranymedállal egészítette ki óriási trófeagyűjteményét.
A 15 arannyal minden idők legjobb magyar szereplését hozó november eleji budapesti kick-box világbajnokság után újabb siker érte a sportágat. Papp László Budapest Sportdíjban részesült Király István, a hazai szövetség alelnöke, aki úgy érzi: a kick-box felkerült a magyar sport térképére, és nem lehet más a cél, mint a kiemelt sportágak közé kerülés.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft