"KICK-BOX EB" címkével ellátott hírek
Várhatóan több ezer fő részvételével utánpótlás Európa-bajnokságot rendezhet jövőre a Magyar Kick-box Szakszövetség (MKBSZ).
Nem kevesebb, mint 37 magyar vívhat döntőt a Szkopjéban zajló korosztályos kick-box Európa-bajnokságon. A macedóniai kontinensviadalon 37 ország közel 1500 sportolója indult három korosztályban és hat szabályrendszerben. Magyarországot 105 versenyző képviseli.
Hét arany- és négy ezüstérmet szereztek a magyar versenyzők a Görögországban zajló kick-box Európa-bajnokság első döntős napján.
Az utóbbi évek megszokott gyakorlata a WAKO Kick-box Világszövetségnél, hogy felnőtt Világ- és Európa-bajnokságait két helyszínen és két időpontba rendezik meg, a szabályrendszerek száma és a világesemények kezelhetősége miatt. Az idén sem történt másképpen, hiszen a szlovéniai Mariborban rendezték meg a light-contact, a K-1 és a low-kick Európa-bajnokságot, míg november 19 -27 között Görögországban, Loutrakiban rendezik meg a Point-fighting, Kick-light, Full-contact és Formagyakorlat Európa-bajnokságot.
Spanyolországban, San Sebastian Donostiában megkezdődött a WAKO Junior és Kadett kick-boksz Európa-bajnoksága.
Olaszországban, Lignano Sabbiadoróban elkezdődtek a WAKO junior és kadett kick-box Európa-bajnokság eseményei. Megérkezett a helyszínre a 18 tagú Békés megyei különítmény is.
A hétvégén indul Olaszországban a junior és kadett kick-box Európa-bajnokság, az eseményen 18 Békés megyei versenyző szerepel majd. A sportolók edzőit kerestük fel a világesemény előtt.