"KICK-BOX" címkével ellátott hírek
A hosszúra nyúlt 2016-os kick-box versenyidény utolsó versenyét rendezték meg Horvátország fővárosában, Zágrábban. A Békéscsabai Lakótelepi SE és az Újkígyósi SZSE Debreczeni Dezső vezette point-fighting csapata élt a lehetőséggel, és 11 arany, 10 ezüst és 10 bronzérmet szerezve a legeredményesebb csapat címét is megszerezték 84 klub közül.
A nemzetközi kick-box versenynaptárban jó versenylehetőséget jelent a cseh nemzetközi kick-box bajnokság. A szép, új sportcsarnokban megrendezett versenyen 6 küzdőtéren folytak a küzdelmek, plusz a 7.-en 12:00-kor a formagyakorlat versenyeket is elkezdték. A „Czech Open” mezőnyében számos magyar klub versenyzői is elindultak. Békés megyét a Kondorosi Kick-box Egyesület és az orosházi Contact Kick-boksz és Thai-boksz Egyesület képviselte, akik segítették egymást a verseny során.
Szombaton került sor az idei Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó napjára. Az egyéni verseny „örömei” után következtek a csapatverseny mérkőzései. Mind a három korosztályos csapatban helyet kaptak a Békés megyeiek, Debreczeni Dezső tanítványai.
Szombaton Dublinban, a Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó napján az volt az eldöntendő kérdés a magyar válogatott népes Békés megyei csapatában, hogy hoz-e valaki aranyérmet haza Békés megyébe? A legkisebb kategóriában, a kadet 1 28 kilogrammban egy csöppnyi kislány, Viczián Vivien (Békéscsabai Lakótelepi SE) kezdte a program szerint az első döntőt megvívni az ír Jesse Jane McParland ellen. (Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetég elnökének az írása.)
Kedden a hivatalos megnyitóval elkezdődött az utánpótlás kick-box világbajnokság. A megnyitó után beindult a nagyüzem nyolc tatamin és három ringben mérkőztek a versenyzők a 16-ba, majd a nyolc közé jutásért. Az már a létszámból és az előjelekből várható volt, hogy ez a világbajnokság nem lesz sétagalopp a magyar versenyzők részére. Az első nap magyar és Békés megyei részről felemásra sikeredett. (Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetég elnökének a beszámolója.)
Az év legrangosabb utánpótlás versenye a Magyar Bajnokság- az utánpótlás korosztálynál is. A tét is óriási,hiszen nem csak a hivatalos magyar bajnoki címek találnak gazdára, de a verseny döntően befolyásolja az aktuális világversenyre kijutást is.
A hétszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok, profi világbajnok Debreczeni Dezső (máig Guiness rekorder kick-boxoló) egyre komolyabb sikereket ér el edzőként is. Ma már több Európa- és világbajnok utánpótlás versenyzőt adott a sportágnak, az országnak. Csapata, a vezetéknevét viselő Debreczeni Team az Újkígyósi Szabadidősport Egyesület és a Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzőit tömöríti. A Viharsarki Harcosok (Facebook: Fighters From Storm Corner) a point-fighting (leánykori nevén semi-contact) szabályrendszerében küzdenek – ebben a stílusban a félerejű, kontrollált akciók engedélyezettek, a bírók minden találatnál megállítják a küzdelmet, és megítélik a találatért járó pontokat. Dezsővel a minap civil munkahelyén, a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola tornatermében beszélgettem.
A magyar Kick-box Szövetség szakmai vezetésében az év elején változás történt a light-contact és kick-light szabályrendszer vezetésében.
Vida Balázs, aki 19 évesen már többszörös kick-box világbajnok és világkupa győztes.
Békéscsabán Városi Sportcsarnokban rendezték meg a Magyar Kick-box Szövetség 2016 évi kick-box Diákbajnokság Országos Döntőjét.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft