"KICK-BOX" címkével ellátott hírek
Ismét hosszú hétvégét hagytak maguk mögött a Debreczeni Dezső point-fighting kick-box versenyzői, akik az immár Európa Kupává minősített Karlovac Openen vettek részt. A 16 országot felsorakoztató nemzetközi torna az idei év első nagyobb erőpróbája a Békéscsabai Lakótelepi SE,és az Újkígyósi Szabadidő Sport Klub versenyzőiből számára. Ez a verseny azért is fontos állomás, mert év eleje lévén most térképezheti fel minden edző és versenyző, hogy milyen mezőny várható a továbbiakban, és a világbajnokságra ki, melyik súlyban tud a legnagyobb eséllyel kvalifikációt szerezni. Debreczeni Dezső vezetőedző harcosai most is kitettek magukért annak ellenére, hogy a tatami gyakran „lejtett” a meccsek során.
A Magyar Sport Házban megtartotta éves lezáró közgyűlését a Magyar Kick-box Szövetség.
Antalyában a keddi napon késő reggeltől estig zajlottak a selejtezők a két ringben és a hat tatami küzdőtéren. A gyenge hétfő esti kezdést egy felemás kedd követte. A point fighting versenyzők hozták mérkőzéseiket, a light- és kick-light válogatottnak most nem sok babér termett, hiszen kevesen jutottak tovább.
A nem olimpiai sportágak közül a kick-box karate az első, amely 2020-ig rendszeres állami támogatásban részesül.
Újkígyós első világbajnoka és első Európa bajnoka ugyanaz a kislány. Laurincz Boglárka - aki egyébként szabadkígyósi lakos - 13 éves, és már megkapta az Újkígyós Sportjáért kitüntető címet. Előbb világbajnok lett, 2012-ben Pozsonyban, idén pedig megnyerte sportágában korosztálya Európa bajnokságát is. Ezért Lengyelországba kellett utaznia, Krinycza-Zdroj volt az idei utánpótlás kick-boksz Európa bajnokság helyszíne.
Vasárnap a hajnali órákban kelt útra a Nemzeti Kick-Box Utánpótlás válogatott békés megyei különítménye. Az úti cél a lengyelországi Krynica Zdrój, ahol Európa legjobb harcosai mérik össze erejüket és tudásukat az Európa Bajnokságon. Az utat a tervek szerint tették meg, és időben érkeztek ki. Itt az adminisztráció után került sor a mérlegelésre, és az első „csatát” megnyerték, hiszen mindenki hozta versenysúlyát.
Az olasz Rimini városa adott otthont az immár 18. alkalommal megrendezett Best Fighter Kick-box Világkupának. A festői olasz városban ismét szép számmal jelentek meg az európai kick-box élet legjelentősebb klubjai, illetve nemzeti csapatai. A több mint kétezer nevezés előre vetítette, hogy nem lesz könnyű dolga annak, aki innen éremmel szeretne hazautazni. A Békéscsabai Lakótelepi SE, az Újkígyósi Kick-box SE és a Kondorosi Kick-box Klub Debreczeni Dezső edző vezetésével 17 versenyzővel képviseltette magát Európa talán legnagyobb kick box eseményén.
A Békéscsabai lakótelepi SE nagy sikerrel rendezte meg a 2013 évi kick-box Diákolimpia Döntőt Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban. A verseny eredetileg március 16-án került volna lebonyolításra, de az akkori hófúvás miatt el kellett halasztani. Több hónapos szervező munka előzte meg az eseményt, és semmivel sem lett rosszabb, mint a nagy sikerű, szintén békéscsabai tavalyi döntő, sőt…
Gyönyörű környezetben, Innsbruckban, az Olimpiai Csarnokban rendezték május első hétvégéjén az egyik legrangosabb európai világkupát az Austrian Classics-ot. Itt gyűlik össze minden évben a világ számos országából a kick-box sportolók színe-java. 27 ország 120 klubjának közel 1650 versenyzője csapott össze, ami jelzi e verseny nagyságát és színvonalát.
Szentpéterváron bemutatták a Küzdősportok Világjátékának logóját. A 15 sportágat felvonultató világverseny szimbóluma egy feketeöves Föld lesz, amely a harcra kész öklökkel várja a küzdelmet – derült ki a szentpétervári szervezők által tartott sajtótájékoztatón.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft