"KIHALÁS" címkével ellátott hírek
Szemben az uralkodó nézettel mégsem az ősember irthatta ki az egykor Afrikában élő óriási emlősök jó részét egy új amerikai kutatás szerint - számolt be róla a BBC.
Kihalás fenyeget minden ötödik vadon élő emlősfajt Nagy-Britanniában - számolt be a BBC hírportálja egy új kutatásról.
Az ausztráliai púposdelfin sürgősen védelemre szorul, hogy elkerülhesse a kihalást - derült egy ki egy frissen publikált tanulmányból.
A világ hat nagy ragadozója több mint 90 százalékot vesztett történelmi élőhelyeiből - állítja amerikai kutatók új tanulmánya.
Közép- és Kelet-Európa népességének negyede eltűnhet az évszázad végére, ha nem történik valamilyen nagy fordulat – állapította meg az ENSZ népesedési jelentése. Ennyi időre előre persze szinte lehetetlen jó becslést adni, mindenesetre így is látványos az adat, hogy Magyarországon alig több, mint hatmillió ember élhet 2100-ra.
Kihalás fenyegeti a világ legkisebb cetfaját, a kaliforniai disznódelfint - derül ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) MTI-nek küldött közleményéből.
A Természetvédelmi Világszövetség szomorú hírrel szolgált: a zsiráfok száma olyan mértékben csökken, hogy fel kellett venniük a kihalás által fenyegetett állatok listájára.
A karib-tengeri Montserrat-sziget egy ritka békafaja, a Leptodactylus fallax utolsó szabadon élő hím és nőstény túlélőjének "randevúját" szervezték meg természetvédők, mert ettől remélik, hogy a faj nem hal ki.
Elkerülhetetlenné vált a tantárantilop kihalása annak következtében, hogy a világ tatárantilop-, vagy más néven szajgaállományának több mint fele két hét alatt elpusztult májusban Kazahsztánban - vélik szakemberek, akik azóta is értetlenül állnak a jelenség előtt.
Új-Zéland édesvízi állatvilágának mintegy háromnegyedét a kihalás veszélye fenyegeti, a problémán csak rontanak gazdaság fellendítését célzó kormányzati tervek - figyelmeztettek új-zélandi ökológusok.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft