"KILAKOLTATÁS" címkével ellátott hírek
A Város Mindenkié februárban kampányt indított azért, hogy törvény garantálja Magyarországon, hogy gyerekes családok soha többé ne kerülhessenek az utcára kilakoltatás következtében. A kőbányai önkormányzat által lebontásra ítélt Bihari utcai lakóház udvarán tartott sajtótájékoztatón vasárnap a csoport bejelentette, hogy az Együtt, az LMP és a Párbeszéd képviselői február 12-én hétfőn a parlament elé terjesztik az AVM törvénymódosító javaslatát. A törvénymódosítás gyorsított eljárásban való tárgyalásáról a házbizottsága február 14-én szerdán dönt.
Életük végéig lakhatnának a fóti Károlyi-kastélyban kialakított szolgálatai lakásban azok a nyugdíjas gondozók, akik egész életüket a gyerekeknek szentelnék - erről szól legalábbis az érvényes szerződésük. A kormánynak azonban más tervei vannak.
A bankoknak először el kell számolniuk az ügyfelekkel, aztán folytatódhatnak az eljárások.
Az adósok fejenként 8 millió forintnyi tartozástól szabadultak meg. A tulajdonosokból bérlővé válók egyébként 5 éven belül vissza is vásárolhatják lakásukat, annyiért, mint amennyit az eszközkezelő fizetett ki a hitelintézeteknek.
Szakembertől kérjenek segítséget azok a devizahitelesek, akik kilakoltatásról kapnak határozatot – ezt javasolja a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete (BHKE). A Parlament ugyanis még májusban megszavazta a kilakoltatási moratóriumot, így a nehéz helyzetbe került devizahiteleseket nem lehet kitenni otthonaikból. A tilalom addig tart, amíg meg nem születik a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabály.
A vízszolgáltatásban is bevezették januártól a védendő fogyasztó kategóriát. Ez azt jelenti, hogy a szociálisan rászorulók részletfizetést, vagy fizetési halasztást kérhetnek a szolgáltatótól, amennyiben nem tudják fizetni a számlákat. A fogyatékossággal élőket pedig különleges bánásmód is megilleti. Mindkét esetben a fogyasztónak kell jelentkeznie a szolgáltatónál.
A kilakoltatások szinte minden esetére vonatkozik a múlt szombaton hatályba lépett moratórium. Az árverések azonban tovább folyhatnak - mondta a Kossuth Rádióban a végrehajtói kamara titkára.
Tizenötezer ember kényszerült elhagyni otthonát Indiában az árvizek miatt, miközben ketten meghaltak.
Riasztást adtak ki a mexikói hatóságok öt szövetségi államban a Csendes-óceán felől érkező, Juliette névre keresztelt trópusi vihar miatt, a helyi lakosok arra kérték, hagyják el otthonukat.
Több mint 100 kilogrammos tüzérségi lövedéket találtak a székesfehérvári Maglódi János óvoda kertjében szerda délelőtt, emiatt a környéket - várhatóan csütörtökön - 400 méteres körzetben kiürítik - közölte Várkonyi Melinda, az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés