"KÍNZÁS" címkével ellátott hírek
Kínzással vádolja legfrissebb jelentésében a Human Rights Watch (HRW) nevű emberi jogi szervezet a Ciszjordániát irányító Palesztin Hatóságot és a Gázai övezetet uraló, radikális Hamász szervezetet - jelentette a The Times of Israel című, angol nyelvű izraeli honlap kedden.
A Délmagyarország úgy értesült, hogy egy Hódmezővásárhelyen dolgozó orvos 21 éves lánya az egyik gyanúsított a Szegeden megkínzott fiatalember ügyében. Egy első emeleti panellakásban hónapokon keresztül kínzott három fiatal egy huszonéves fiatalembert. Mindhárman előzetesben vannak már.
A gyanú szerint válogatott módszerekkel kínozta a vele közös szegedi albérletben lakó fiút - két társával - egy fiatalkorú lány. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.
A gólyát, amelynek hétfőn találták meg a tetemét az iskolaudvaron, a gyanú szerint két 15 éves fiú kínozta és ölte meg. A sihederek elismerték a bűncselekményt.
Az őrizetesek kínvallatását tiltó ENSZ-konvenció harminc évvel ezelőtt lépett érvénybe, nyoma sincs azonban annak, hogy ez az embertelen bánásmód eltűnőben lenne, sőt világszerte széleskörűen alkalmazzák - áll az Amnesty International kedden Londonban ismertetett évfordulós jelentésében.
Vaszilij Szergijenkónak, a nacionalista Szabadság (Szvoboda) párt tagjának, a kijevi tüntetésekben aktív szerepet játszó autós tüntetők, az Avtomajdan szervezet aktivistájának eltűnését pénteken jelentette be a pártja.
Kínvallatás hatására amerikai kémnek vallotta magát Dmitrij Bulatov, a korábban elrabolt és megkínzott ukrán ellenzéki aktivista.
Az Amnesty International keddi közleménye szerint a jemeni bíróság vasárnap azt az ítéletet hozta, hogy le kell vágni egy rablás miatt elítélt férfi jobb kezét és bal lábát. Az emberi jogi szervezet felszólította Jement, azonnal enyhítsen a kínzásnak minősülő büntetésen.
Bíróság elé kell állniuk Kelet-Kínában a kommunista párt vizsgálóinak, akik korrupciós ügyben faggattak egy 42 éves állami vállalati vezetőt, és közben időnként jeges vízbe nyomták a fejét. A férfi belehalt a vallatásba.
A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak több hónapon keresztül kínozták a sértettet. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2011. október 06-án büntetőeljárást indított egy 25 éves nő sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft