"KISREPÜLŐGÉP" címkével ellátott hírek
Lezuhant egy kétüléses kisrepülőgép hétfőn a Fejér megyei Zichyújfalu határában, a balesetben egy ember a helyszínen meghalt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.
Magyar fejlesztésű kisrepülőjükkel akarják megkerülni a Földet.
Egyértelműen emberi mulasztás okozta azt a négy ember halálával végződő balesetet, amelynek során két kisrepülőgép összeütközött Gödöllő és Isaszeg között vasárnap reggel - közölte Pető György légi közlekedési szakértő, hozzátéve: a kérdés az, ki hibázott.
Lezuhant egy kisrepülőgép Gödöllő és Isaszeg között vasárnap reggel, hárman meghaltak - közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
A rendőrség és a légiközlekedési hatóság is vizsgálja a szombati baleset körülményeit.
Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő Borsod-Abaúj-Zemplénben szombaton délelőtt, az ultrakönnyű kisgépen két ember utazott, a pilóta könnyebben megsérült - mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.
Soron kívüli vizsgálatot rendelt el a Nemzeti Közlekedési Hatóság annál a cégnél, amelynek két kisrepülőgépe is lezuhant a közelmúltban. A balesetekben három ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült. Amíg a vizsgálat tart, a cég gépei nem szállhatnak fel.
Lezuhant egy kisrepülőgép a Pest megyei Dány közelében, a gépen tartózkodó két személy életét vesztette - tudta meg az MTI a Pest megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjétől szombaton.
Eltűnt egy kisrepülő Tatabánya térségében, a gépet a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatának bevonásával keresték és találták meg.
A korábbi információkkal ellentétben nem egy sárkányrepülő, hanem egy kisrepülőgép gyulladt ki, majd zuhant le Kiskunlacházánál szerdán kora délután, a pilóta súlyosan megsérült.