"KISVÁLLALKOZÁS" címkével ellátott hírek
Jövőre 12 millió forintra nőhet a kisvállalkozások áfamentessége, csökkenhet a bankadó, még több nyugdíjast és kutatót foglalkoztathatnak a cégek, illetve hozzájárulnak a közterhekhez azok a cégóriások, akik eddig ezt nem tették - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) pénteken az MTI-vel.
A hazai kis- és középvállalkozások védelmét nevezte a kereskedelemről szóló törvénymódosítás legfontosabb céljának a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán az Országgyűlésben.
Támogatni kell a magyar kis- és közepes vállalkozásokat, amelyek a külföldi óriáscégeknél jobban bírják a piaci versenyt és nehezebb gazdasági körülmények között is helyben maradnak - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter egy új ipari park pénteki avató ünnepségén, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen.
Az energiaárak növekedésével párhuzamosan egyre több vállalkozás fontolgat áramszolgáltatóváltást, az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. szerint egy jó váltással akár 8-10 százalékot faraghatnak áramkiadásaikon a kisebb cégek is.
A kis- és középvállalkozások (kkv) a GDP 45-50 százalékát állítják elő, a gazdaságban betöltött szerepükhöz képest azonban csekély a szektorba áramló tőke mennyisége, és a forráshiány a fejlődni képes vállalkozásokat is visszaveti - írja a kkv-k teljesítményének elismerésére létrehozott Pegazus díj alapítói kedden kiadott közleményükben.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft