"KITÜNTETÉS" címkével ellátott hírek
Az időjárás is ünnepelt szombaton, verőfényes napsütés fürdette az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, és a forradalom kitörésének évfordulójára rendezett városi megemlékezés résztvevőit Békéscsabán. A hangulatot kis huszárok, táncosok, lovasok, valamint irodalmi műsor fokozta.
Visszaküldi a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét Randolph L. Braham holokausztkutató, aki szerint Magyarországon történelemhamisító kampány és a Horthy-korszak tisztára mosása zajlik. A bukaresti születésű tudós azután döntött így, hogy a kormány elkötelezte magát egy, a német megszállásnak emléket állító köztéri alkotás mellett.
A szociális munka napja alkalmából köszöntöttek Békéscsabán olyan dolgozókat, akik az elesettek, nehéz sorsúak, segítségre szorultak életének könnyítésén, nehézségeinek enyhítésén fáradoznak. A Kiváló Szociális Munkáért kitüntetés ebben az évben a Békéscsabai Kistérségi Életfa Szociális Szolgáltató Központ, Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ munkacsoportja kapta. Az intézményt dr. Csereiné Árgyelán Anna irányítja.
Ivo Kujundzic, a horvát állami televízió újságírója kapta az idén a Szabadelvű Médiaműhely nemzetközi kitüntetését, az Európa-érmet - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.
Rákóczi Ferenc, a Morning Show újkígyósi születésű műsorvezetője az október 23-i ünnepségen vehette át az Újkígyós Város Önkormányzata által neki ítélt "Újkígyósért" kitüntetést.
Rákóczi Ferenc szülővárosába, Újkígyósra látogatott, ahol átvette az "Újkígyósért" kitüntető címmel járó arany pecsétgyűrűt és díszoklevelet.
Átadták az Emberi Méltóságért kitüntetéseket hétfőn Budapesten. Az elismerést Duray Miklós felvidéki közíró, egyetemi oktató és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke vehette át.
Újkígyós Város Önkormányzata Harangozó Imrénének adományozta az Újkígyós egészségügyi és szociális kitüntetést. A címmel járó bronz emlékplakettet, valamint a díszoklevelet az Idősek Világnapja alkalmából tartott rendezvényen adtak át.
Békés Megye Képviselő-testülete ünnepi megyegyűlésen emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 57., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 24. évfordulójáról. Az ünnepségen adták át a Békés Megyéért kitüntető díjakat is.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Képviselő-testülete a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést idén Soós Emőkének ítélte. A Békéscsabai Napsugár Bábszínház művésze, a Csabai Garabonciás Napok keretében vette át az elismerést, és hol máshol, mint egy csapat kisebb-nagyobb gyerek előtt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft