"KIVÁNDORLÁS" címkével ellátott hírek
Az európai parlamenti (EP-) választás egyik fontos tétje az elmúlt években nagyon felerősödött kivándorlás megállítása Magyarországról - jelentette ki Demeter Márta, az ellenzéki párt társelnöke szerdán Nyíregyházán.
A Magyar Liberális Párt szerint a magyar fiatalok a "kilátástalanság, a Fidesz szabadságellenes politikája, a brutális léptékű korrupció, a széteső egészségügyi ellátás és az egyre gyatrább oktatás miatt" tízezrével hagyják el az országot évről évre.
Az orosz összlakosság körében mindössze 17 százalék azoknak az aránya, akik szívesen kivándorolnának, de 18-tól 24 éves korig terjedően ez az érték eléri a 41 százalékot - derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából.
Szégyent hoz Németországra, hogy zsidók ismét a kivándorlás gondolatával foglalkoznak - jelentette ki Wolfgang Schäuble, a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke csütörtökön az auschwitz-birkenaui náci haláltábor felszabadításának 74. évfordulója alkalmából tartott ünnepi ülésen.
Nagyjából 1,2 millió munkaképes korú felnőtt, a velük távozó kiskorú családtagokkal együtt pedig közel másfél millió magyar tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát – derül ki a Publicus Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából. A legtöbben már nem is a jobb fizetésért, hanem az itthoni politikai helyzet miatt mennének.
Az MSZP érdemi parlamenti és társadalmi vitát sürget a magyar munkavállalók kivándorlásának megállítása érdekében.
Bár 2016-ban csökkent kicsit az üteme, továbbra is folyamatos az elvándorlás Magyarországról – derül ki az OECD adatait idéző Portfolio cikkéből.
Egyre több magyar hagyja el az országot, ráadásul inkább a magas végzettségűek vándorolnak ki.
Már több mint félmillióan élnek Nyugat-Európában.
A Jobbik több lépést javasol a kivándorlás csökkentése érdekében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft