"KIVITELEZÉS" címkével ellátott hírek
A kormány a Miniszterelnökség kezdeményezésére szeptembertől a gázcsatlakozásokhoz hasonlóan az áram- és víziközmű-szektorban is lehetővé teszi a családoknak és a kisvállalkozásoknak, hogy maguk válasszák ki a közműcsatlakozási munkák kivitelezőit.
A békési származású Hegedűs Csaba nagy fába vágta a fejszéjét, amikor bő hét esztendeje a gépjárműiparból átült a fakereskedésbe. És bizony nem döntött rosszul, ugyanis az új vállalkozása kétségtelenül gurul. Például mostanában egyre több megrendelő keresi fel az extrábbnál-extrább ötleteivel Csabát. Csabán.
A gyengeáramú hálózatok kiépítésében élen járó békéscsabai vállalkozás is részt vállalt a csongrádi gyógy-és strandfürdő, speciális tudást igénylő kivitelezési munkálataiban. A beruházást december 9-én adták át, a munkálatok részleteiről Szabó Gyula, tulajdonos-ügyvezető adott tájékoztatást. (x)
Február végén zárták le Békéscsabán az Orosházi úti felüljárót, azóta a közlekedők vagy a Gyár utca, vagy a Szarvasi úti felüljáró felé kerülhetnek, ugyanis egy ideje a szerdahelyi vasúti átkelő is le van zárva. Van is probléma, nem kevés, panaszkodnak az autósok – nem alaptalanul. De mi van a gyalogosokkal?
Már fél éve, hogy lezárta a kivitelező Békéscsabán az Orosházi úti felüljárót. A régi „hidat” elbontották, helyére egy korszerű, ferdekábeles híd létesül, ami 120 méter hosszú, 30 méter magas lesz külön gyalogos és kerékpáros sávval, közvilágítással, zajvédő fallal.
A nyár közepére ígéreték a Gyár utcai elkerülő megépítését Békéscsabán, azonban a munkálatok – mondhatni – sehol sem állnak. A kivitelező egy helyben topog, az ott lakók bosszankodnak, demonstrációval igyekeznek felhívni problémájukra a figyelmet. És hogy mikorra rendeződik mindez?
Izgatottsággal vegyes kíváncsiság fogadta a hírt, amikor arról számoltunk be, hogy a békéscsabai vasútállomás felvételi épületének rekonstrukciója során a restaurátorok freskó nyomaira bukkantak. Az örömbe azonnal üröm vegyült, a borúlátóak már előre tudták, emiatt biztosan csúszik majd a kivitelezés.
Néhány nap múlva a Szeged felé tartó vágányokat bontja el a kivitelező Békéscsabán, a Szerdahelyi útnál lévő vasúti átkelőben, ezért a szegedi vonatokat buszokkal pótolják majd.
A békéscsabai közlekedést alaposan megnehezíti a várost is érintő vasútfelújítás, ami a békési megyeszékhely esetében több helyszínen is jelent munkálatokat. Újjáépítik az Orosházi úti felüljárót, átépítik a vasútállomást, és aluljárót hoznak létre a Szerdahelyi átkelőnél.