"KLÍMAVÉDELEM" címkével ellátott hírek
Szemlélet- és technológiaváltás nélkül ökológiai katasztrófa és társadalmi összeomlás vár ránk - jelentette ki a köztársasági elnök kedden Makón.
Az LMP szerint azzal, hogy a magyar kormány megvétózta az Európai Parlament klímatervét, egyértelművé vált, a német autóipar profitérdekeit támogatja a tiszta magyar környezet helyett.
Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett, az ezzel összefüggő feladatok miatt is fontosnak tartja, hogy ne csökkenjenek a vidékfejlesztésre fordítható források a következő hétéves európai uniós költségvetési ciklusban - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kaposváron csütörtökön.
Szakítani kell a "dobd el" kultúrával a klímavédelem és a fenntartható fejlődés érdekében - mondta Áder János köztársasági elnök kedden Kaposváron.
Az LMP szerint Európának közösen kell fellépnie a klímaváltozással szemben, példát mutatva az egész világnak a környezetvédelmi megújulásban.
A világ túl keveset tesz a klímaváltozás megállításáért, a párizsi klímaegyezményt meg kell valósítani - hangsúlyozta António Guterres, az ENSZ főtitkára hétfőn a lengyelországi Katowicében, az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezménye 24. éves ülésének (COP24) hivatalos megnyitóján.
A kormánynak szembe kell néznie a klímaváltozás negatív hatásaival és mellébeszélés helyett sürgősen cselekednie kell a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese.
A Földünkért világnap jegyében rendhagyó földrajzórát szerveztek 5-6. osztályos általános iskolások számára Békéscsabán a Lencsési Közösségi Házban kedden délelőtt. A Csabagyöngye Kulturális Központ kötelékébe tartozó intézményben Duray Balázs geográfus, a Szent István Egyetem docense tartott előadást mintegy 80 diáknak.
Magyarország Alaptörvénye szerint a köztársasági elnöki tisztség összeegyeztethetetlen azzal a társadalmi tevékenységgel, amelyet Áder János államfő a párizsi klímacsúcs sikere érdekében elindított.
Gerendai Károly, a Sziget fesztivál és Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál vezetői is részt vesznek az elobolygonk.hu kampányban és támogatják az éghajlatvédelmi kezdeményezést - jelentette be Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában szombaton.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft