"KLÍMAVÉDELEM" címkével ellátott hírek
A kormánynak szembe kell néznie a klímaváltozás negatív hatásaival és mellébeszélés helyett sürgősen cselekednie kell a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese.
A Földünkért világnap jegyében rendhagyó földrajzórát szerveztek 5-6. osztályos általános iskolások számára Békéscsabán a Lencsési Közösségi Házban kedden délelőtt. A Csabagyöngye Kulturális Központ kötelékébe tartozó intézményben Duray Balázs geográfus, a Szent István Egyetem docense tartott előadást mintegy 80 diáknak.
Magyarország Alaptörvénye szerint a köztársasági elnöki tisztség összeegyeztethetetlen azzal a társadalmi tevékenységgel, amelyet Áder János államfő a párizsi klímacsúcs sikere érdekében elindított.
Gerendai Károly, a Sziget fesztivál és Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál vezetői is részt vesznek az elobolygonk.hu kampányban és támogatják az éghajlatvédelmi kezdeményezést - jelentette be Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában szombaton.