"KLINIKA" címkével ellátott hírek
Feszes gazdálkodással többmilliárdos mínuszt hozott be a szegedi egyetemi klinika - mondta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kancellárja az M1 aktuális csatornán pénteken.
Solayman Ibrahim (16) 2016. április 28-án, csütörtökön délután a Szegedi Klinika gyermek intenzív osztályán ébredt fel – életmentőnek is nevezhető – koponyaműtétjéből. Egy daganatot távolítottak el a kisagyából. Nehéz műtét, mely nagy felkészültséget igényelt operátorától és segítőitől, melyhez komoly technikai és infrastruktúra is szükséges. Szegeden minden adott volt a sikeres műtéthez. Az eltelt tizenhat nap azt bizonyítja, hogy minden szereplő kitűnőre vizsgázott a műtét és az utógondozás során.
Átadták a Pécsi Tudományegyetem (PTE) több mint 15 milliárd forintból felújított és kibővített 400 ágyas klinikáját kedden a baranyai megyeszékhelyen.
Rendszeres járványügyi ellenőrzés során fedezték föl a klebsiella pneumoniae fertőzést a Szegedi Tudományegyetem koraszülött-intenzív osztályán, ahol ezután minden szükséges intézkedést megtettek – közölte Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden a helyszínen.
A négy fiú, László, Balázs, Kristóf és Ádám a 29. hétre jött a világra. Súlyuk 900-1400 gramm között van, jelenleg a koraszülöttosztályon látják el őket.
Befejeződött az új, 265 ágyas szegedi klinikai tömb kivitelezése, az ötszintes épületbe a jövő év első negyedében költözhet be tizenegy egészségügyi osztály – közölte Majó Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem gazdasági és műszaki főigazgatója kedden a csongrádi megyeszékhelyen.
Hetvenötezer dollárt (17 millió forint) hagyott a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának Neurológiai Klinikájára az 1956-ban Amerikába emigrált és tavaly elhunyt Háberland Katalin professzor - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.
45. születésnapjára valóra válhat a színésznő régóta dédelgetett álma: a legújabb pletykák szerint anyai örömök elé néz - írja a híradó.hu.
Rajzpályázatot hirdet a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Őrzők Alapítványa az intézmény úgynevezett Egynapos Osztályának dekorálására. A kis betegek átmeneti tartózkodási helységeinek színesítésére a 6-14 éves korosztályt hívják segítségül az alapítvány munkatársai.
A kínai központi televízió riporterei magukat ügyfélnek kiadva, leleplező riportot készítettek a pekingi zugintézményben. Béranyákat alkalmazó, illegális "lombikbébi" klinikára csaptak le.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft