"KODÁLY-MÓDSZER" címkével ellátott hírek
A Kodály-módszer magyar és lengyel szakértői, zenepedagógusok és népzenészek részvételével kétnapos konferencia kezdődik szombaton a sziléziai vajdasági központban, Katowicében működő zeneakadémián.
A világhírű Kodály-módszert sajátíthatják el a Zöld-foki Köztársaság leendő és már gyakorló zenetanárai, valamint zenészei egy kéthetes kurzus keretében - tájékoztatta Breuer Klára, lisszaboni magyar nagykövet az MTI-t hétfőn.
Felvette a népzene Kodály-módszer szerinti megőrzését az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára az ENSZ-szervezet Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottsága Addisz-Abebában folyó tanácskozásán. A listára azok a szellemi elemek kerülnek fel, amelyeket a részes állam azonosít kulturális örökségként és a többi UNESCO-tag küldötte is egyetért ezzel.
A Balassi Intézet Pekingi Magyar Kulturális Intézete Kodály Pontjának két oktatója, Murányi Eszter és Guncz Nóra is felkérést kapott, hogy a Kodály-módszeres műhelymunkáról és oktatásról előadást és bemutatót tartson a Kínai Nemzetközi Kórusfesztiválon Pekingben.