"KOLBÁSZ" címkével ellátott hírek
Mindezzel kapcsolatban Ignácz Mihályt, a DR. IGNÁCZ Kolbászmanufaktúra tulajdonosát faggattam. Ismeretségünk több évtizedes; naná, hogy tegeződtünk. (Such Tamás írása.)
Tombol a nyár, és per pillanat igen nehéz elképzelni, de nem is olyan sokára újra együtt töltjük. Ferencz Rezső októberi cikkével emlékezünk a 2015-ös, és készülünk az idei - 20.! - Kolbászfesztiválra, melyen az egykori Modern Talking énekese, Thomas Anders lesz a sztárfellépő.
Megtámadták Tbiliszi egyik, külföldiek által üzemeltetett vegán kávézóját. A szélsőjobbos támadók kolbászokat vettek elő a vegánok között, majd verekedés tört ki.
A Dékány Ferencnél tett látogatásunk ismét csak egyértelművé tette, hogy egy csöpp Békés megyei családi vállalkozás is érhet el hatalmas, akár nemzetközi szinten is elismerésre méltó eredményeket. A gyulai székhelyű cég sikerének titka a szakértelemben, a minőség iránti elkötelezettségben és a hagyományok iránti tiszteletben rejtezik. Minderről a tulajdonost kérdeztük. (x)
Újabb rekordok dőltek meg a versenyzők és a látogatók számában is a 19. Csabai Kolbászfesztiválon. Hégely Sándor fesztiváligazgatót kértük egy gyorsértékelésre még a Csík Zenekar vasárnap esti koncertje előtt.
Közel negyedezer ifjú, ötfős kolbászkészítő-csapat veselkedett neki csütörtök délelőtt a ládányi, öt kilós vörös darált húsnak, hogy két óra masszív gyúrást követően elkészüljön a mestermű. 19. Csabai Kolbászfesztivál, első nap, első program, első fogalmazás – a nem hivatalos megnyitóról.
Na, ki a király? felvetésünkre a legaktuálisabb válasz az, hogy, aki megnyeri a 19. Csabai Kolbászfesztivál nemzetközi szárazkolbász-készítő versenyét. A végeredményt a hivatalos megnyitó alkalmával, csütörtökön kora este teszik közzé. Addig is a megmérettetés izgalmas forgatagába vetettük bele magunkat azért, hogy kiderítsük, mi tesz egy jófajta kolbászt valódi mestermunkává.
Ha azt mondom kolbász, azt mondod csabai! Ha azt mondom fesztivál Békéscsabán, azt mondod Csabai Kolbászfesztivál! Azt meg egyszerűen csak hozzáírom, hogy október 15-én már csak hetet kell aludni október 22-ig, a 19. Csabai Kolbászfesztivál kezdetéig!
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés