"KOLBÁSZFESZTIVÁL" címkével ellátott hírek
Ugyanis az idei, 22. Csabai Kolbászfesztivál szervezői egy jókorát húztak a nadrágszíjon, mégpedig nem engedték be a hozott piát a rendezvény területére. A tilalom alól némileg kivételt képzett, hogy a főprogramra, a szombati kolbásztöltő versenyre egy liter pálinka/asztal volt a plafon. Persze akadt egy-két trükköző – például már gyomorban, vérben vagy parfümös üvegben(!) csempészte be a szeszt. Noha az is igaz, hogy a világ bármely pontján a zárt fesztiválokon (értsd fizetős) sosem lehetett idegen anyagot bejuttatni. Nyilván az idő eldönti, melyik verze a jobb. De mintha most kisebb lett volna a nyüzsgés a korábbi évekhez képest.
Az idei, 22. Csabai Kolbászfesztivál szervezői egy jókorát húztak a nadrágszíjon, mégpedig nem engedték be a hozott piát a rendezvény területére. A tilalom alól némileg kivételt képzett, hogy a főprogramra, a szombati kolbásztöltő versenyre egy liter pálinka/asztal volt a plafon. Persze akadt egy-két trükköző – például már gyomorban, vérben vagy parfümös üvegben(!) csempészte be a szeszt. Noha az is igaz, hogy a világ bármely pontján a zárt fesztiválokon (értsd fizetős) sosem lehetett idegen anyagot bejuttatni. Nyilván az idő eldönti, melyik verze a jobb. De mintha most kisebb lett volna a nyüzsgés a korábbi évekhez képest.
Az égből is az látszik, hogy nagy a nyüzsgés a péntektől hétfőig tartó 22. Csabai Kolbászfesztivál területén a békéscsabai sportcsarnoknál. A békési Horváth László immáron ötödik alkalommal szállt fel, hogy szétnézzen a földi történéseken, és ő volt a fesztivál első, légi látogatója. Látta, hogy rengeteg ember dolgozik a pénteken délelőtt kezdődő fesztivál sikeréért.
Pénteken startol Kelet-Európa legnagyobb gasztróbulija, a 22. Csabai Kolbászfesztivál, ahol naná, hogy az Árpád Pálinka termékei is fogyaszthatók lesznek. A békéscsabai főzde idén 4+1 standdal települ ki: a megszokott letisztult dizájnnal, közel 50 termékkel – kedves, csinos, mosolygós hostessekkel várják az érdeklődőket.
Csütörtök délelőtt megkezdődött 22. Csabai Kolbászfesztivál (okt. 19-22.) első attrakciója, a szárazkolbászverseny, a Gyulai úti Rendezvénypajtában. 39-en választották ki, a 104 nevezett termék közül a legjobbat, a nyertest, azaz a királyit – amelynek a gyártója lesz a következő Békéscsabai kolbászkirály.
Jön! Jön! Jön! A 22. Csabai Kolbászfesztivál! A megszokott helyen: a városi sportcsarnok és környékén, és a megszokott időben: október 23-a körül. Egészen pontosan hazánk legnagyobb gasztro-feszkója idén október 19-22. között, péntektől-hétfőig domborít. Mindezzel kapcsolatban csütörtök délelőtt Hégely Sándor fesztiváligazgató mesélt a Csabai Kolbászházban.
- Tudtuk, hogy jubileumi fesztiválra készülünk, tudtuk, hogy ki kell vágnunk a rezet, tudtuk, hogy valami különlegeset várnak el tőlünk az emberek, és úgy is gondoltuk, hogy tényleg különleges ajánlattal várjuk vendégeinket a XX. Békéscsabai Kolbászfesztiválra – kezdte a közepén, vagy az elején (ki tudja) Hégely Sándor, fesztiváligazgató arra a kérdésemre, hogy jelentett-e valamilyen különbséget a felkészülésben az a tény, hogy jubileumhoz érkeztek.
Tombol a nyár, és per pillanat igen nehéz elképzelni, de nem is olyan sokára újra együtt töltjük. Ferencz Rezső októberi cikkével emlékezünk a 2015-ös, és készülünk az idei - 20.! - Kolbászfesztiválra, melyen az egykori Modern Talking énekese, Thomas Anders lesz a sztárfellépő.
A Sandviken Tools Teamnél jártunk, akik első nekifutásra második helyezést értek el a 19. Csabai Kolbászfesztivál monstre kolbászkészítő versenyén. A megmérettetésen mintegy 630 csapat vett részt, nem malacfarknyi eredményről van tehát szó.
Újabb rekordok dőltek meg a versenyzők és a látogatók számában is a 19. Csabai Kolbászfesztiválon. Hégely Sándor fesztiváligazgatót kértük egy gyorsértékelésre még a Csík Zenekar vasárnap esti koncertje előtt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft