"KÖLTSÉGVETÉS" címkével ellátott hírek
Sarkad Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. január 25-én tartotta az idei esztendő első, soros munkaülését. A testületi ülés kapcsán dr. Mokán István polgármester kiemelte, a januári képviselő-testületi ülés legfontosabb napirendi pontja a 2018. évi önkormányzati költségvetés első fordulós tárgyalása volt.
Felfüggesztették az amerikai kormány finanszírozásáról folyó vitát a kongresszusban, pénteken ismét leállnak kormányhivatalok.
Elfogadta a békéscsabai önkormányzat idei költségvetését a közgyűlés csütörtökön. A bevételi és kiadási főösszeg közötti több mint kétmilliárd forint különbözetet az önkormányzat az előző évi pénzmaradványból, korábbi, még fel nem használt hitelösszegből, valamint új hitel felvételével kívánja fedezni.
Jóváhagyta az Európai Parlament (EP) csütörtökön a jövő évi uniós költségvetést, amelyet korábban már a tagállamok kormányait tömörítő tanács elfogadott, a megállapodást így törvénybe iktathatják.
Ahol víz van, ott hal is van, ahol hal van, sütnivaló is akad – a pákász, a vadvizek embere, nem aggódott az étel miatt, ha mocsarat, vizet látott. A 18-19.századi folyószabályozások előtt Szeghalom és környéke pákászparadicsom volt. A pákász ismerte mocsaras világ minden rezdülését, értette a nyelvét, megtanult hozzá alkalmazkodni, megtanult vele együtt élni.
A "szuperkórházzal" kapcsolatos beruházásra félretett egy összeget a kormány a jövő évi költségvetésben - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tervezett új budapesti létesítmény finanszírozására vonatkozó kérdésre az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtök este.
Június 13-án fogadhatják el a jövő évi költségvetést
A képviselő-testület februári, soros ülésén sok fontos ügyet tárgyaltunk. Több beszámolót is meghallgattunk és jóváhagytunk.
Békéscsaba képviselő-testülete február 25-én tartotta soron következő ülését. A leghangsúlyosabb napirendi pontot, vagyis a 2016. évi büdzsét is ez alkalommal tárgyalták. A tervezett bevételi és a kiadási főösszeg között több mint 1,5 milliárdos különbözet mutatkozik. Az előterjesztés – több órás vitát követően – 12 igen szavazat eredményeként, illetve 4 tartózkodás mellett vált határozattá.
Orosháza polgármestere azon kérdésre, hogy hogyan lehet összegezni a 2015-ös évet, elmondta: nehéz erről úgy nyilatkozni, hogy a várossal kapcsolatos munkát nem egyedül ő végezte, hanem egy ütőképes csapat. Hozzátette, Orosháza fejlődött, a kitűzött célokat megvalósították, s az év elején betervezett költségvetési számokat, elvárásokat tartani tudták.