"KOMÁROMI ISTVÁN" címkével ellátott hírek
Pedagógus életpálya modell, pedagógusfizetés emelése, iskolában kötelezően eltöltendő idő, Békéscsabai Tankerület, csupa merőben új fogalmak. Olyan, amelyek még tavaly sem voltak kapcsolatba hozhatóak az iskolakezdéssel. Az idén azonban már csak ezek, és sok egyéb újdonság mentén lehetett elkezdeni a tanévet, melynek első negyede már el is szaladt.
Három és fél év elteltével ismét Faludy György sorai alkották egy békéscsabai megemlékezés vázát. Ismert, a 2009. október 6-ai ünnepségen elhangoztak, talán nem túlzás kijelenteni: a legszabadabb magyar gondolkodó strófái, akkoriban kellőképpen kiverték az egyik helyi párt ingerbiztosítékát. Az epés hüledezést követően, két nap elteltével, a város ismét bekerült az országos hírfolyamba. (Ki-ki maga döntse el, hogy milyen előjelű pólust aggattak Csabára.) Időugrás. Most hétfőn, a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján újfent Faludy gondolatai szálltak a Szabadság téren, mégpedig a csabai andrássys diákok prezentálásában. A műsorban oroszlánrészt vállaló Komáromi Istvánt, a gimnázium igazgatóját faggattuk.
Az Országgyűlés 2000. június 13-án fogadta el azt a határozatot, amely értelmében minden év február 25-én emlékezünk a kommunista diktatúrák áldozataira. Békéscsaba is ünnepséget tartott a Szabadság téren lévő emlékműnél, ahol az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium igazgatója és diákjai elevenítették fel a hajdani történéseket.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft