"KOMOLYZENE" címkével ellátott hírek
Új programsorozattal várja a tizenéveseket a Pannon Filharmonikusok Pécsett, a Kodály Központban; az októberben induló #NoBabel sorozat humoros módon vezetik be a 14-18 éves korosztályt a komolyzene világába.
A magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a komolyzenére, beleérve az intézményrendszer fejlesztését, a zenei tehetséggondozást és a zenei értékek továbbadását is - hangsúlyozza az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága a magyar zene világnapja alkalmából szombaton.
Visszavárják azokat a versenyzőket is, akik az első sorozatban nem jártak sikerrel.
Népszerű a komolyzene, de koncertre ritkán jut el a magyar lakosság - derül ki a Budapesti Fesztiválzenekar és az Index online kutatásából.
Komolyzenei szuperközpontot hozna létre a kormány az index.hu információi szerint: a csúcsszerv a Magyar Állami Operaházat, a Művészetek Palotáját, a Zeneakadémiát és az Országos Filharmóniát fogná össze. Az MTI kereste az ügyben a koncepció egyik kidolgozóját, Batta András kormánybiztost, aki azonban a döntés megszületéséig nem nyilatkozik. Az Opera és a Művészetek Palotája ellenzi a központosítási terveket.
A Bartók Rádió egyszerre kíván értékmegőrző feladatot ellátni és új híveket gyűjteni a klasszikus zene számára – mondta Jónás István, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) klasszikus zenei rádiókból álló regionális csoportjának alakuló ülésén kedden, Budapesten.
Az aranyhalak képesek megkülönböztetni Bach és Stravinsky zenéjét - derült ki a Behavioural Processes című folyóiratban közölt új tanulmányból.
Cliff Richard brit popzenész muzsikájába belepusztulnak a növények, a Black Sabbath - ugyancsak brit - hardrock zenekar műveit viszont szeretik - ezt mutatják üvegházi kísérletek.