"KOMORNYIK" címkével ellátott hírek
XVI. Benedek kegyelmet adott Paolo Gabrielének, a lopásért 18 hónap börtönre ítélt pápai komornyiknak - közölte szombaton a szentszéki államtitkárság.
Ártatlanságát hangsúlyozta és a vatikáni fogdában elszenvedett bántalmazásért panaszt emelt kedden Paolo Gabriele, XVI. Benedek lopással vádolt volt komornyikja a vatikáni bíróságon zajló per második tárgyalásán, melyen tanúként meghallgatták Georg Gaensweint, a pápa személyi tikárát is. A csendőrség cáfolta a vádlott állításait.
Minden készen áll a pápai állam bíróságán a bizalmas vatikáni dokumentumok kiszivárogtatásával vádolt Paolo Gabriele, XVI. Benedek volt komornyikja ellen szeptember 29-én kezdődő perre.
Nem egyedül lopott dokumentumokat XVI. Benedek pápa volt komornyikja, csaknem húszan lehetnek érintettek a bizalmas vatikáni dokumentumok eltulajdonításában és kiszivárogtatásában. Ők gyanúsítottként szerepelhetnek a „Vatileaksről" folytatott vizsgálat következő szakaszában, írta az ANSA jól tájékozott vatikáni forrásokra hivatkozva.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft