"KOMPENZÁCIÓ" címkével ellátott hírek
A magyar csapatok közül a Ferencváros kapta a legtöbbet, majdnem egymillió eurót az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) kompenzációként a tavalyi Európa-bajnokságon, s annak selejtezősorozatában szerepelt játékosaiért. Összességében a Juventus jutott a legnagyobb összeghez, közel 3,5 millió euróhoz.
A jövő hónaptól kisebb lehet az útdíj a nagycsaládosok és a mozgásukban korlátozott emberek számára. Főként az okozta a problémát, hogy a négy-öt gyerekes családok közül több olyan autóval közlekedik, amelyik a matrica szempontjából kisbusznak számít, vagyis drágább rá a díj. A kompenzációt a járási hivatalokban, illetve a kormányablakoknál lehet kérni, és postán is fel lehet adni a kérelmet – mindössze igazolni kell a jogosultságot.
Négy év alatt összesen 50 milliárd forintra számíthatnak azok az önkormányzatok, amelyek nem vettek részt az adósságkonszolidációban.
Az államtitkár szerint novemberi fizetésével minden pedagógus visszamenőlegesen megkapja a kompenzációt.
Árgus szemmel figyelik a szolgáltatókat - a vétkesek milliókat fizethetnek. Leginkább azt vizsgálják meg, a szolgáltatók feltüntetik-e, mennyit takarít meg a fogyasztó azzal, hogy 10 százalékkal csökkentek a rezsiköltségek januártól.
A felsőoktatási intézmények korábbi elvonásait a kormány 27 milliárd forinttal tervezi kompenzálni - nyilatkozta Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkár a szegedma.hu-nak.
Négy év után az ombudsman állásfoglalása alapján megtérítették a szolgáltatók a 2008-2009-ben megtagadott távhődíj-juttatást - tájékoztatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerdán az MTI-t.
Szabó Máté szerint a tulajdonhoz való jogot és a tudományos kutatás szabadságát sérti a levéltári törvény 2012. június 1-jei módosítása.
Átlagosan nettó 4,2 százalékkal drágulhatnak a kegyeleti közszolgáltatási díjak Budapesten 2013. január 1-jétől.
Jövedelempótlékot kapnak azok a kismamák, akiket hátrányosan érint az adójóváírás lehetőségének megszűnése - tájékoztatott a kormány döntéséről a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft