"KONDOROSI CSÁRDA" címkével ellátott hírek
Kondoroson az utóbbi időben sok pénzt tudtak fejlesztésekre fordítani, s a jelek szerint így lesz ez a jövőben is.
Az, hogy Kondoros nevét országszerte ismerik, jórészt híres csárdájának és a köréje fűződő Rózsa Sándor-legendának köszönhető. A csárda üzemeltetését a közelmúltban az önkormányzati tulajdonú Kondorosi Turisztikai Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. vette át.
A tavalyi év a többi esztendőhöz viszonyítva kiemelkedőnek mondható, ez értendő a szállóvendégek vagy éppen a rendezvények számosságára vonatkoztatva is – mondta el 2015 eredményeit firtató kérdésünkre Tímár András. A gyomaendrődi patinás Körös Szálloda és Étterem tulajdonosa, valamint a méltán nagy hírű Kondorosi Csárda üzemeltetője, szakmai tanácsadója hozzátette: a fellendülés, bővülés egyértelműen tetten érhető volt, s bízik benne, hogy ez 2016-ban is így lesz.
Breki béka, Miss Röfi, Topi maci, Gonzó, Dr. Bunsen Honeydew, Waldorf, Statler és Lóti-futi? Nem. Muppet Show vagy a Breki és a többiek (angol címén: The Muppet Show) amerikai-angol szórakoztató bábsorozat? Nem. Ez a MAPPET.
A híres Kondorosi Csárda a 18. században nyolc út találkozásánál épült a hatalmas pusztában, külső pihenőhelyként, megállóhelyként szolgát. A gémeskút ma emlékjelként áll a csárda melletti téren, de élő korában, a víz szolgáltatása mellett a puszták népének kommunikációs eszköze is volt. A betyárok a kútra nézve látták, hogy szabad-e a csárda. Ha jól állt a gém, akkor nyugodtan odalovagolt, hiszen a zsandárok nem voltak a közelben. Megpihenhetett, lemoshatta magáról a hosszú út porát, és kedvére fogyaszthatott a földesúr borából illetve pálinkájából.
A gémeskút ma emlékjelként áll a Kondorosi Csárda melletti téren, de élő korában, a víz szolgáltatása mellett nagyon komoly kommunikációs eszköze is volt a puszták népének. A betyár meglátta a kútra nézve, hogy szabad-e a csárda? Ha jól állt a gém, akkor nyugodtan odalovagolt, és bement a biztonságos szobába. Abba szobába, ahonnan pillanatok alatt el tudott tűnni, ha zsandár közeledett.
A Kondorosi Csárda hétvégén, a Kondorosi Betyárnapok keretében is finomságokkal várta a vendégeket. A rendezvényre látogatók elsősorban délben és estefelé keresték fel a csárdát, ahol megkóstolhatták a helyi specialitásokat.
A hétvégén első alkalommal került megrendezésre Kondoroson a Csárda Kupa biliárdverseny.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft