"KONGRESSZUS" címkével ellátott hírek
A Pedagógusok Szakszervezete azonnali tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a köznevelés területén nem halasztható korrekciókról - erről döntött hétvégén az érdekvédelmi szervezet kongresszusa. Arról is határoztak, hogy szükség esetén az utcai demonstrációtól, de akár a sztrájktól sem riadnak vissza.
December 13-án tartja a párizsi merényletek miatt elhalasztott, huszonhatodik, tisztújító kongresszusát a nagyobbik kormánypárt.
Huszonhatodik, tisztújító kongresszusát tartja vasárnap a Fidesz. Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök várhatóan délután mondja el beszédét. Az alelnöki posztokon most több változás is várható.
Az olajipar jövője két-három generációra biztosított - jelentette ki a Kőolaj Világtanács (World Petroleum Council) magyar elnöke Veszprémben, a Pannon Egyetemen.
Szövetségi törvényt sértett a Pentagon azzal, hogy öt tálibért cserében a kongresszust tudta nélkül szabadította ki a lázadók fogságában lévő Bowe Bergdahl amerikai katonát - állapította meg csütörtökön közzétett jelentésében az amerikai törvényhozás mellett működő számvevőszék.
A világban az első öt, Európában az első három konferencia célpont között lehet Budapest, ha megvalósul a magyar fővárosba tervezett 4-5 ezer fő befogadására alkalmas új konferencia-központ. A kiemelt fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos azt mondja: kutatások bizonyítják, hogy a beruházás tíz éven belül megtérülhet. Rendezvényszervező és turisztikai szakértők szerint nagy szükség van egy ilyen konferencia-központra, amely ráadásul további munkahelyeket és bevételeket is hozhat az országnak.
Az UDAR vezetője maga helyett Petro Porosenko, független képviselőt, volt gazdasági minisztert javasolta elnökjelöltnek. A jövőbeli államfőnek a lehető legnagyobb támogatottsággal és legitimitással kell rendelkeznie. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha nem osztjuk meg a választók szavazatait a demokratikus erők különböző jelöltjei között - indokolta Vitalij Klicsko visszalépését.
A 101 éves amerikai Joe Newman bejelentette, hogy indulni kíván a novemberi "félidős" kongresszusi választáson - közölte szerdán híroldalán a CBS televízió.
Az amerikai elnök az esélyegyenlőség erősítésére és a jövedelemkülönbségek csökkentését célzó intézkedéseire helyezte a fő hangsúlyt a helyi idő szerint kedd éjjel a kongresszus két háza előtt elmondott, az unió helyzetéről szóló hagyományos üzenetében.
Az Egyesült Államok fennállása óta most először fordul elő, hogy a kongresszus tagjainak több mint fele milliomos - közölték pénteken amerikai napilapok a Center for Responsive Politics (CRP) washingtoni kutatóintézet adataira hivatkozva.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft