"KONZULTÁCIÓ" címkével ellátott hírek
A kormány szakmai párbeszédet, személyes konzultációt indít a védőnőkkel, hogy az 5 ezer egészségügyi dolgozó elmondhassa véleményét a munkájáról, az őket érintő döntésekről és hogy javaslatokat tehessenek a döntéshozóknak - jelentette be a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kedden Budapesten.
Amit eddig tudni lehet a tragikus buszbaleset miatt tervezett kormányzati lépésekről, az indokolatlannak, észszerűtlennek és szakmailag átgondolatlannak tűnik.
2014. április 1-jén nyílt meg Békéscsabán az úgynevezett második generációs kormányablak, és alig több mint egy év elteltével már a százezredik ügyfelet köszönthették az egybegyűltek.
Konzultációt indít a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a nyugdíjasokat gyakran megtévesztő termékbemutatók ügyében.
Szűk két hete nyílt meg az internetkon.hu oldal, a tapasztalatokról Deutsch Tamás, a konzultációt vezető miniszterelnöki biztos számolt be a Ma reggelben.
Az ivóvíz fogalmába beletartozik minden olyan víz, amely emberi fogyasztásra vagy más háztartási célra alkalmas. Az ivóvízről szóló uniós irányelv célja, hogy óvja az emberek egészségét, megelőzze az olyan káros hatásokat, amelyeket a víz szennyezettsége okozhat. Összességében tehát az ivóvíz egészségességét és tisztaságát hivatott biztosítani.
Amikor egy kisgyerek megkérdezi apját, mennyit kap a munkahelyén egy órai munkavégzésért, és azt a pénzt saját kis perselyéből akarja odaadni édesapjának, hogy az legalább egy órányi időt töltsön vele játékkal, mesével – akkor annak komoly jelzésértéke van, hogy kevés időt töltünk csemeténkkel. Manapság egyébként is jellemző, hogy a család - ami különben nagyon fontos egysége életünknek – háttérbe szorul, és már csak akkor kapunk fejünkhöz, amikor azt érezzük, gyerekeink felnőttek, kirepültek a "fészekből", egyedül maradtunk.
A pálinkafőzés kapcsán eddig elért eredmények Európai Parlamentben történő jövőbeni megvédéséről hívtak össze szakmai konzultációt, amelyen részt vett V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója, valamint Erdős Norbert, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje és egyben a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.
Kérdőíveken szólhatnak hozzá az Európai Bizottság által indított, az európai turizmus jövőjéről, az ágazat szabályozási és igazgatási környezetéről szóló szakmai konzultációhoz a magyarországi szakmai szervezetek, helyi önkormányzatok, turisztikai és vendéglátóipari szolgáltatók, nemzeti parkok képviselői, a program- és attrakciógazdák, vagyis C - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.
Tanácskozás zajlott a Gyulai Törvényszéken, amelynek témája a kiegyenlítettebb zsúfoltság miatt távolabbi büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott vádlottak ellen Békés megyében folyamatban lévő büntetőeljárás során a védelemhez való jog érvényesülése volt. A tanácskozáson részt vett: dr. Baur Péter a Gyulai Törvényszék Elnöke, Kapossyné dr. Czene Magdolna a Gyulai Törvényszék büntető kollégiumvezetője, dr. Csomós Tamás, a Békés Megyei Ügyvédi Kamara Elnöke, a Békés Megyei Főügyészség részéről dr. Képíró Tibor büntetés-végrehajtási ügyész, továbbá Törzsök Tibor bv alezredes, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Parancsnoka.