"KORASZÜLÖTT" címkével ellátott hírek
Az alapvető jogok biztosa szerint a koraszülött intenzív osztályon (PIC) lévő gyermek joga és legjobb érdeke a szülő állandó jelenléte, ezért visszásságot okoz, hogy az egészségügyi-ellátó rendszer nem tudja ezt minden PIC osztályon biztosítani.
A korai fejlesztés fontosságára hívja fel a figyelmet a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, hétfőtől egy héten át tanácsadással, bemutató foglalkozásokkal, előadással várnak minden érdeklődőt Budapest minden kerületében - közölte a Mosányi Enikő, a szolgálat főigazgatója csütörtökön az MTI-vel.
A koraszülötteket és szüleiket segítő szakterületek összefogásával még több, idő előtt született gyermek válhat egészséges felnőtté - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a koraszülöttek világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
Mintegy 30 százalékkal csökkent a csecsemőhalandóság Magyarországon az elmúlt három évben, ami annak köszönhető, hogy a koraszülöttek túlélési esélyei jelentősen javultak - mondta Kocsis István, a budapesti Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi docense szombat reggel az M1 aktuális csatornán.
Országos szinten is különlegesnek tekinthető lehetőség nyílt megyénkben a koraszülöttekről és családjaikról való gondoskodás tekintetében, hiszen Szeged és Kecskemét mellett csak Gyulán működik az úgynevezett koramentorház.
Hároméves, a koraszülötteket és családjukat segítő programot indított 1,2 milliárd forintos uniós támogatással a Korábban Érkeztem Alapítvány.
Egyszerre négy kismama maradhat koraszülött gyermeke közelében annak az anyaszállásnak köszönhetően, amelyet vállalkozói és civil támogatásból alakítottak ki a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.
Nemegyszer a figyelmeztető jelek ellenére „eltusolódik" a családban vagy akár az orvosnál a gyerek mozgásfejlődési zavara, mert a környezete azzal nyugtatgatja a szülőt, nincs is igazi gond, majd kinövi a gyerek. Ez rossz reakció lehet, a kezeletlen mozgásproblémák később látványos következményekkel járhatnak, például hátráltathatják az írás- és olvasáskészség elsajátítását is - írja a híradó.hu.
Szombaton koraszülöttek családi napját, szeptember 21-én jótékonysági koncertet rendez a Korábban Érkeztem Alapítvány Szegeden. A jótékonysági szervezet célja egy újszülött-melegítő asztal megvásárlása, illetve egy anyaszállás kialakítása a szegedi koraszülött intenzív osztály közelében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft