"KORASZÜLÖTT MENTŐAUTÓ" címkével ellátott hírek
Családi nap keretében adták át szombaton az adományok segítségével megvett koraszülöttmentő-autót Gyulán.
A Gyulahús Kft. békéscsabai márkaboltjába is kikerült az a gyűjtőláda egy hivatalos sajtótájékoztatóval egybekötve, amelybe mindazok elhelyezhetik adományaikat, akik a koraszülötteknek kívánnak segíteni, és egy jól felszerelt speciális mentőautó megvásárlásáért adakoznának.
Mi már készen állunk, szeretettel várunk benneteket május 27-én, 12 órától az újkígyósi Yes, Chef!-ben – mondta a minimál minibár pultja mögött dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed (Abdul) gyermekorvos. Majd nyomban hozzátette: ne ijedjetek meg, nem én leszek a szakács! – Én készítem a börgereket! – lépett elő ekkor a takarásból Bánszki Dávid tulajdonos. (Eme remek dialógus, a szombati esemény fészbukvideó-felkonfjához készült kedden; azt követően egy sajtótájékoztató is zajlott a hétvégi Yes, Chef!-Abdul fúzióról.)
A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének legutóbbi, február 16-i ülésén született döntés értelmében a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt 200.000 forinttal támogatja a testület. Ezen összeggel járulnak hozzá egy koraszülöttek mentésére alkalmas gépjármű, továbbá a hozzá tartozó mentőeszközök beszerzéséhez.
Orosháza első városként csatlakozott a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány felhívásához, amely egy speciális mentőautóra gyűjt, hogy a koraszülöttek és a beteg újszülöttek szállítását végezze a kórházak között. Az orosházi képviselő testület egyhangú döntésével 500 ezer forinttal támogatta az alapítványt.
Kétkomponensű kézfogós-átadós történés zajlott kedden a békéscsabai TopLaptop Kft. Gyóni Géza utcai üzletében. A csatasorba álló helyi média zászlóshordozóin kívül gyulai tollforgató is érkezett a csabai eseményre. De miért? Vagy inkább: De-miért? Hamarosan kiderül. Például lejjebb!
Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed (Abdul), a Békés Megyei Központi Kórház gyulai gyermekosztályának részlegvezető főorvosa többedmagával már régóta nagyon szeretné, ha Békés megyei telephellyel funkcionálna egy koraszülött mentőautó, amely riasztás esetén perceken belül a helyszínre érkezik. (Ez volt a szeptemberi cikkünk felvezetője. Azóta sok minden történt... azaz Abdul "projektje" hamarosan sínre kerül. Mi most mégis az őszi beszélgetést kopizzuk.)