"KOREA" címkével ellátott hírek
Februárban találkoznak a két Korea sportvezetői a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) irányítóival, hogy egyeztessenek a 2032-es nyári játékok megrendezésére vonatkozó közös pályázatukról.
Kis lépésekben, de javul a két Korea viszonya; fontos lépés lehet ebben, ha sikerül aláírni a két ország között a múlt században zajló háborút lezáró békeszerződést - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő.
Mun Dzse In dél-koreai elnök telefonon tájékoztatta a Korea-közi csúcstalálkozó eredményeiről Vlagyimir Putyin orosz államfőt, aki megerősítette készségét a Szöul és Phenjan közötti együttműködés támogatására - közölte vasárnap a Kreml sajtószolgálata.
A békéről és az atomfegyvermentes Koreai-félszigetről szóló általános dokumentum elfogadásával zárulhat a két koreai vezető jelenleg is zajló csúcstalálkozója - mondta Csoma Mózes Korea-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
A téli olimpia kapcsán sok szó esik Észak- és Dél-Koreáról, a két ország most tovább közeledik egymáshoz. Kim Dzsongun észak-koreai vezető ugyanis meghívta a dél-koreai elnököt, aki azt el is fogadta. A meghívót az északi legfelsőbb vezető húga, Kim Jodzsong adta át Mun Dzsein déli államfőnek, ezzel 11 év után újra találkozik egymással a két ország vezetője. Szakértők szerint a közeledéssel Észak-Korea éket akar verni Dél-Korea és az Egyesült Államok kapcsolatába.
A koreai rendvédelmi szerveknél működő emberjogi központ (CMHRK) jelentette, hogy az egyik vidéki körzetben szolgáló, Kim nevű tiszt száz újoncot kényszerített arra, hogy akaratuk ellenére felnőtt filmeket nézzen. A központ szerint ez súlyos jogsértés és az újoncok zaklatása.
Zenés és táncos produkciók, valamint ételkóstoló is színesítette szombaton az első magyar-koreai pikniket, amelyet a két nemzet barátságának elmélyítése jegyében rendezett a Magyar-Koreai Társaság és a Koreai Köztársaság Nagykövetsége a budapesti Orczy Parkban.
Majidi Faihash és családja Afganisztánból először Pakisztánba menekült, Majidi már Pakisztánból indult el a világba 2001-ben, mindössze tizenhat évesen. Angliába készült. Szülei támogatták törekvéseit, segítettek neki abban, hogy csatlakozhasson egy embercsempész csoporthoz. Ma Békéscsabán ő a tulajdonosa a Luther utcán lévő Tapéta Center kereskedésnek. Annak, amelyik a bezárt Pálma Presszó helyén nyílt meg, pontosabban annak, amelyik a bezárt Pálma Presszó melletti épületből átköltözött az egykori presszóba.
Öt társával végzett és másik ötöt megsebesített, majd elmenekült egy dél-koreai sorkatona az ország északi határánál helyi idő szombat este.
Utcára zuhant egy helikopter szombaton a dél-koreai fővárosban, mert rotorja nekiütközött egy 38 emeletes luxus lakóépület falának. Az 57 éves első pilóta azonnal életét vesztette, a 36 éves másodpilóta kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés