"KORMÁNYHIVATAL" címkével ellátott hírek
Országosan 168 járás, Budapesten pedig 7 úgynevezett körzet létrehozását tervezi a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), amely társadalmi egyeztetésre bocsátotta a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit - tájékoztatott a tárca a kormányzati portálon kedden.
Január 1-jével, a mai nappal állami fenntartásba, illetve tulajdonba kerülnek egyebek mellett a megyei oktatási és egészségügyi intézmények, köztük a kórházak és a szakrendelők.
A jövőben kölcsönösen tájékoztatják egymást a kormányhivatal szakemberei a munkavédelmi és munkaügyi jogszabályokról, illetve az ellenőrzések tapasztalatairól, s teszik ezt annak érdekében, hogy a szabályok betartása mellett, de könnyítsenek a hazai vállalkozók helyzetén is. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője és Hódsági Tamás, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
Csongrád megyében elkezdődött a megyei önkormányzat fenntartásában működő intézmények átadásának előkészítése, 2012-től a megyei kormányhivatal működteti ezeket az iskolákat, kórházakat, szociális létesítményeket - jelentette be Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök pénteken Szegeden.
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Területi Főosztály Észak-alföldi Régiója 2011. július 12-én hivatali visszaélés és vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vételük mellett büntetőeljárást kezdeményezett a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási szervének három munkatársával szemben. A büntetőeljárás keretében a hivatalos személyeken túl még további nyolc személlyel szemben indult nyomozás.
Június 1-jével dr. Kerekes Zsuzsannát nevezték ki a Tolna Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, Tamási Kerületi Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal kerületi főállatorvosának. Néhány héttel a beilleszkedés után rövid bemutatkozást kértünk a főorvos asszonytól.