"KORMÁNYHIVATAL" címkével ellátott hírek
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a civil szférával együttműködve országos pénzügyi tanácsadó irodahálózatot hozott, pontosabban hoz létre folyamatosan az ország megyeszékhelyein. Eddig 11 megyében nyitottak irodát, Békés megyében május 10-én, Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal József Attila utcai irodaházában. A megnyitón megjelent Dr. Kolozsi Sándor PSZÁF ügyvezető igazgatója, Erdős Norbert Békés Megyei Kormánymegbízott, Szebegyinszkiné Uhrin Mária, a Békés Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségvezetője és Dr. Morvai Gábor, a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) szóvivője.
A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője szerint a januártól működő járási hivatalok gyakorlatilag olyan "mini kormányhivatalok" lesznek, ahol a jelenleginél jobb és hatékonyabb ügyintézést tudnak majd biztosítani az állampolgároknak.
Az MSZP továbbra is kiáll az önkormányzatok életben maradásáért és nem támogat olyan módosításokat, amelyek hátrányosan érintik az önkormányzatokat, csökkentik azok autonómiáját. A településen élőket és a hivatalokban dolgozókat kedvezőtlen helyzetbe hozza - jelentette ki Varga Zoltán, a párt Békés megyei elnöke, az MSZP frakció Önkormányzati Kabinetvezetője.
A kormányhivatalok szakemberei a jövő hét elején kezdik meg a génmódosított szervezeteket (GMO) tartalmazó élelmiszerek ellenőrzését, amelyet Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter azonnal hatállyal, március 1-jén rendelt el - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken.
Összesen csaknem 142 millió forintot osztottak szét jutalomként tavaly három kormányhivatalnál több mint 1500 munkatársnak - derül ki Navracsics Tibor közigazgatási miniszternek egy szocialista képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi egyeztetésre bocsátotta a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit. A javaslat szerint 9 járás lehet Békés megyében.
Országosan 168 járás, Budapesten pedig 7 úgynevezett körzet létrehozását tervezi a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), amely társadalmi egyeztetésre bocsátotta a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit - tájékoztatott a tárca a kormányzati portálon kedden.
Január 1-jével, a mai nappal állami fenntartásba, illetve tulajdonba kerülnek egyebek mellett a megyei oktatási és egészségügyi intézmények, köztük a kórházak és a szakrendelők.
A jövőben kölcsönösen tájékoztatják egymást a kormányhivatal szakemberei a munkavédelmi és munkaügyi jogszabályokról, illetve az ellenőrzések tapasztalatairól, s teszik ezt annak érdekében, hogy a szabályok betartása mellett, de könnyítsenek a hazai vállalkozók helyzetén is. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője és Hódsági Tamás, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
Csongrád megyében elkezdődött a megyei önkormányzat fenntartásában működő intézmények átadásának előkészítése, 2012-től a megyei kormányhivatal működteti ezeket az iskolákat, kórházakat, szociális létesítményeket - jelentette be Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök pénteken Szegeden.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó