"KORMÁNYHIVATAL" címkével ellátott hírek
A Nemzetgazdasági Minisztérium egyik legnépszerűbb programja a 2013-ban indított „Nyári diákmunka” program, melyre országosan 1,9 milliárd, Békés megyében pedig 125 millió forint jut. Ez – Békésben – legalább 1500 diák foglalkoztatására elegendő a ledolgozott idő mennyiségének függvényében.
A Békés Megyei Védelmi Bizottság háromévente gyakorlatot tart a Területi Veszélyelhárítási Tervben foglaltak végrehajtására. Az idei évre eső felkészülés az elmúlt héten befejeződött, a részt vevő szervezetek vezetői szakmai nap keretében dolgozták fel a tapasztalatokat a Békés Megyei Kormányhivatalban.
A Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya nyílt napot szervezett a Munkabalesetben elhunyt vagy megrokkant munkavállalók emléknapja alkalmából csütörtökön, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Üzleti Központban.
A Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya nyílt napot szervezett a Munkabalesetben elhunyt vagy megrokkant munkavállalók emléknapja alkalmából csütörtökön, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Üzleti Központban.
Békés megye idei legjelentősebb gazdasági eseménye zajlott csütörtökön a Csabagyöngye Kulturális Központban.
Szombaton tartotta a Békés Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya a Békés Megyei Rendőr-főkapitánysággal karöltve a VI. Évadnyitó Motoros Tréninget a békéscsabai Szarvasi úti vizsgapályán. Az eseményt Gajda Róbert kormánymegbízott nyitotta meg.
Békés megyében az állami földárverések második szakaszának lezárásáig, március 29-ig 2262 hektár födet értékesítettek, ebből az államnak 3,83 milliárd forint bevétele származott - válaszolta az MTI megkeresésére a Békés Megyei Kormányhivatal kedden.
Szombaton rendezték meg hat csapat részvételével a Kispályás futball kupa az egészségügyben című tornát a békéscsabai Mester Klubban.
Megyejárás elnevezésű rovatunk következő interjúalanya a Proszerv Mérnöki és Szolgáltató Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Kalapáti László a céget 2010-ben alapította, jelenleg hét munkatárssal dolgozik együtt. A nyilvános adatok szerint a békéscsabai székhelyű vállalkozás utolsó éves nettó árbevétel megközelítette a 600 millió forintot, s ez már önmagában is elismerésre méltó teljesítmény.
Folytatódik az állami földek értékesítése Békés megyében is. A cél az, hogy a termőföld azok tulajdona legyen, akik megművelik azt, tehát a magyar gazdáké, földműveseké.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó