"KORMÁNYHIVATAL" címkével ellátott hírek
Békés megyében az állami földárverések második szakaszának lezárásáig, március 29-ig 2262 hektár födet értékesítettek, ebből az államnak 3,83 milliárd forint bevétele származott - válaszolta az MTI megkeresésére a Békés Megyei Kormányhivatal kedden.
Szombaton rendezték meg hat csapat részvételével a Kispályás futball kupa az egészségügyben című tornát a békéscsabai Mester Klubban.
Megyejárás elnevezésű rovatunk következő interjúalanya a Proszerv Mérnöki és Szolgáltató Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Kalapáti László a céget 2010-ben alapította, jelenleg hét munkatárssal dolgozik együtt. A nyilvános adatok szerint a békéscsabai székhelyű vállalkozás utolsó éves nettó árbevétel megközelítette a 600 millió forintot, s ez már önmagában is elismerésre méltó teljesítmény.
Folytatódik az állami földek értékesítése Békés megyében is. A cél az, hogy a termőföld azok tulajdona legyen, akik megművelik azt, tehát a magyar gazdáké, földműveseké.
Nem csak a minisztériumi háttérintézmények átszabásával jöhet leépítés a közszférában – írta a Magyar Nemzet.
A Békés Megyei Kormányhivatal 2015-ös éve igen mozgalmas volt – összegzett kérdésünkre Gajda Róbert. A kormánymegbízott hozzátette, sok olyan eredmény született, ami nem csupán a hivatalban dolgozók számára volt fontos, hanem Békés megye teljes társadalmának, közösségének is sokat jelentett.
Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítása; a kormányzat az idén újabb átfogó módosításokat tervez, a változások egyaránt érintik a hatóság szervezetét és a hivatal munkáját is.
Áprilisban jártunk Bontovics Ilona Mindenben önmagam című kiállításának megnyitóján. Nem lehetett nem imádni azokat a képeket, kellemes érzés visszaemlékezni rájuk.
Csorvás, Gyomaendrőd, Kevermes és Vésztő - közfoglalkoztatási programok megvalósítása során elért - eredményeit ismerték el. Az indoklás szerint a négy önkormányzat az önfenntartás érdekében jól átgondolt, egymásra épülő tevékenységet valósít meg, a településen élő hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásában kiemelkedő szerepet tölt be.
A felújításnak eredményeként a fűtési- és villamos energia költségek jelentős mértékben csökkennek.