"KORMÁNYHIVATAL" címkével ellátott hírek
Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítása; a kormányzat az idén újabb átfogó módosításokat tervez, a változások egyaránt érintik a hatóság szervezetét és a hivatal munkáját is.
Áprilisban jártunk Bontovics Ilona Mindenben önmagam című kiállításának megnyitóján. Nem lehetett nem imádni azokat a képeket, kellemes érzés visszaemlékezni rájuk.
Csorvás, Gyomaendrőd, Kevermes és Vésztő - közfoglalkoztatási programok megvalósítása során elért - eredményeit ismerték el. Az indoklás szerint a négy önkormányzat az önfenntartás érdekében jól átgondolt, egymásra épülő tevékenységet valósít meg, a településen élő hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásában kiemelkedő szerepet tölt be.
A felújításnak eredményeként a fűtési- és villamos energia költségek jelentős mértékben csökkennek.
A kedden tartott hivatalos átadó alkalmával Lázár János hangsúlyozta, a térségi közigazgatás átalakításakor a célok között szerepelt a gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb ügyintézés kialakítása. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette, javasolta, hogy a kormányablakokban is lehessen adóügyeket intézni.
2015. november 23-án Békés megyében is megkezdődött az állami földek értékesítése a „Földet a gazdáknak!” program keretében. A cél az, hogy a termőföld azok tulajdonában legyen, akik megművelik azt, tehát a magyar gazdáké, a magyar földműveseké, megyénk tekintetében elsősorban az itt földet művelőké - olvasható a Békés Megyei Kormányhivatal közleményében.
Immár felújított székházban működik tovább a Békés Megyei Kormányhivatal rehabilitációs ellátási és szakértői osztálya. A Csütörtökön tartott hivatalos átadó ünnepségen elhangzott, a rehabilitációs terület hideg fejet és meleg szívet igényel, hiszen az ügyfelek nem mindennapi nehézségekkel küzdenek.
Mintegy félmilliárd forintból újult meg a Békés Megyei Kormányhivatal központi épülete Békéscsabán. Az energetikai korszerűsítés éves szinten 10 és félmillió forint megtakarítást eredményez.
Immár 20. alkalommal hívták életre a Pályaválasztási Vásárt Békéscsabán. A monstre rendezvényen idén 35 középfokú oktatási, hét felsőoktatási, nyolc felnőttképzési intézmény és több mint félszáz munkáltató található meg. A csütörtökön elstartolt kétnapos eseménynek a CsabaPark ad otthont, ahol Qka Mc-vel és Barkász Sándorral is összefutottunk.
Október végén zárul a Békés Megyei Kormányhivatal hátrányos helyzetű személyek elhelyezkedését elősegítő programja, amely 8,017 milliárd forintos uniós támogatás révén valósult meg - tájékoztatta a hivatal szerdán az MTI-t.