"KORMÁNYHIVATAL" címkével ellátott hírek
Év végéig 14.200 hektárnyi földterület sorsáról dönthetnek a Békés megyeiek.
Békés megye a Nemzeti Foglalkoztatási Alap terhére a diákok foglalkoztatására újabb 16,8 millió Ft forrás-kiegészítést kapott a megnövekedett foglalkoztatási igények kielégítésére. Így már 130 millió Ft áll rendelkezésre erre a célra.
A vésztői, háromhektáros kendertábla mellett tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Molnár Sándor, Vésztő város polgármestere, Valánszki Róbert, Dévaványa város polgármestere, Dr. Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetője és Veres Attila projektmenedzser.
Májusban 15 496 személyt tartott nyilván álláskeresőként a Békés Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya, az előző havinál 1062-vel, az egy évvel korábbinál pedig több mint hétezerrel kevesebbet - közölte szerdán a szervezet az MTI-vel.
Egy esztendeje tevékenykedik Gajda Róbert a Békés Megyei Kormányhivatal élén. A kormánymegbízottal a napokban beszélgettünk.
A január és a július elsejék általában változásokat hoznak az emberek életébe – hol jót, hol rosszat. A mostani július elseje szerencsére pozitív mérleggel zárult.
Nyári diákmunka elősegítése 2015 központi munkaerő-piac program címmel tartottak sajtótájékoztatót szerdán a Békés Megyei Kormányhivatalban. Többek között elhangzott, az önkormányzatok július 1-jétől augusztus 31-ig, legfeljebb két hónap időtartamra, nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16-25 év közötti diákokat foglalkoztathatnak munkaviszony keretében, teljes bérköltség támogatással.
A közel 30 millió forintos beruházás a munkakeresők életét könnyíti majd meg.