"KORMÁNYMEGBÍZOTT" címkével ellátott hírek
Békéscsabán a közigazgatás legfontosabb intézményei semmit sem változtak az elmúlt évtizedek alatt. Szent István téren van az önkormányzat épülete (korábban tanácsháza), a Szabadság téren van a Békéscsabai Járási Hivatal, a békéscsabai kormányablak (korábban pártház), a József Attila utca-Derkovits sor sarkán van a Békés Megyei Kormányhivatal (korábban megyei tanács).
Január 15-ei hatállyal felment két kormánymegbízottat Orbán Viktor miniszterelnök - olvasható a Magyar Közlöny pénteki számában; egyikük a Békés megyei Gajda Róbert.
Egy esztendeje tevékenykedik Gajda Róbert a Békés Megyei Kormányhivatal élén. A kormánymegbízottal a napokban beszélgettünk.
Battonya. Halmozottan hátrányos helyzetű Dél-békési település, a román határ mellett. Most azonban nem ezért kerül fel az újságok címlapjára, hanem azért, mert a település szomszédságában valósul meg egy olyan mintaprojekt, amelyre az Európai Unió összes tagállama és az unión kívüli országok is árgus szemekkel figyelnek.
Gyulán volt társadalmi megbízatású alpolgármester, a beruházásokért felelt, de a sportügyek sem álltak távol tőle. Most a Békés Megyei Kormányhivatalt vezeti, és konkrét céljai, elképzelései vannak arról, kormánymegbízottként hogyan támogassa a vállalkozásokat, és miként segítse az ügyeiket intéző polgárokat. Gajda Róberttel beszélgettünk.
Esküt tettek és hivatalosan is magkapták kinevezési okmányaikat a fővárosi és megyei kormányhivatalok új vezetői pénteken, az Országházban – köztük dr. Juhász Tünde, Csongrád Megye kormánymegbízottja is. Az ünnepélyes eseményen mondott beszédében Orbán Viktor a kormányfő kiemelte: „Versenyképes magyar gazdasághoz versenyképes, jól szervezett új magyar állam kell, ezért vágtak bele a kormánypártok az állam újjászervezésébe 2010-ben. Jól szervezett állam: versenyképes gazdaság, rosszul szervezett állam: esélytelen gazdaság, ez a lényeg".
Gajda Róbert ma (pénteken) vette át kinevezését Budapesten Orbán Viktor miniszterelnöktől, mely szerint 2014. július 1-től betölti a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízotti tisztségét.
Kinevezte Orbán Viktor miniszterelnök a kormánymegbízottakat.
Magyarország miniszterelnökének határozata alapján hétfőn közös megegyezéssel tíz kormánymegbízottnak, köztük B. Nagy Lászlónak is megszűnt a megbízatása. Mint ismeretes, az érintettek az áprilisi országgyűlési választásokon egyéni mandátumot szereztek, amely az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény értelmében összeegyeztethetetlen minden más állami tisztséggel, megbízatással. Így az új Országgyűlés keddi megalakulásától nem keletkezik összeférhetetlenség.
Országos jelentőségű kísérletet szervezett a Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége. A járművezetés közbeni mobiltelefonálásnak a járművezetői teljesítményre való hatásait mérték és elemezték.