"KORMÁNYMEGBÍZOTT" címkével ellátott hírek
Kedden az Országház Vadásztermében Orbán Viktor miniszterelnöktől ünnepélyes keretek között vette át kinevezési okiratát Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.
Ismét dr. Takács Árpádot nevezte ki a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá Orbán Viktor miniszterelnök.
Békéscsabán a közigazgatás legfontosabb intézményei semmit sem változtak az elmúlt évtizedek alatt. Szent István téren van az önkormányzat épülete (korábban tanácsháza), a Szabadság téren van a Békéscsabai Járási Hivatal, a békéscsabai kormányablak (korábban pártház), a József Attila utca-Derkovits sor sarkán van a Békés Megyei Kormányhivatal (korábban megyei tanács).
Január 15-ei hatállyal felment két kormánymegbízottat Orbán Viktor miniszterelnök - olvasható a Magyar Közlöny pénteki számában; egyikük a Békés megyei Gajda Róbert.
Egy esztendeje tevékenykedik Gajda Róbert a Békés Megyei Kormányhivatal élén. A kormánymegbízottal a napokban beszélgettünk.
Battonya. Halmozottan hátrányos helyzetű Dél-békési település, a román határ mellett. Most azonban nem ezért kerül fel az újságok címlapjára, hanem azért, mert a település szomszédságában valósul meg egy olyan mintaprojekt, amelyre az Európai Unió összes tagállama és az unión kívüli országok is árgus szemekkel figyelnek.
Gyulán volt társadalmi megbízatású alpolgármester, a beruházásokért felelt, de a sportügyek sem álltak távol tőle. Most a Békés Megyei Kormányhivatalt vezeti, és konkrét céljai, elképzelései vannak arról, kormánymegbízottként hogyan támogassa a vállalkozásokat, és miként segítse az ügyeiket intéző polgárokat. Gajda Róberttel beszélgettünk.
Esküt tettek és hivatalosan is magkapták kinevezési okmányaikat a fővárosi és megyei kormányhivatalok új vezetői pénteken, az Országházban – köztük dr. Juhász Tünde, Csongrád Megye kormánymegbízottja is. Az ünnepélyes eseményen mondott beszédében Orbán Viktor a kormányfő kiemelte: „Versenyképes magyar gazdasághoz versenyképes, jól szervezett új magyar állam kell, ezért vágtak bele a kormánypártok az állam újjászervezésébe 2010-ben. Jól szervezett állam: versenyképes gazdaság, rosszul szervezett állam: esélytelen gazdaság, ez a lényeg".
Gajda Róbert ma (pénteken) vette át kinevezését Budapesten Orbán Viktor miniszterelnöktől, mely szerint 2014. július 1-től betölti a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízotti tisztségét.
Kinevezte Orbán Viktor miniszterelnök a kormánymegbízottakat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft