"KÖRNYEZETSZENNYEZÉS" címkével ellátott hírek
A megdöbbentő jóslatért leginkább a műanyag zacskók és palackok okolhatóak - meg persze az ember, aki a tengerbe juttatja őket.
2,5 millió négyzetkilométernyi lehet a teljes kiterjedése.
Majdnem 38 millió darab műanyagszemetet mosott partra a víz egy kis lakatlan, eldugott csendes-óceáni korallzátonyszigeten egy új kutatás adatai szerint.
Két év alatt ér el az Északi-sarkvidékre a Nagy-Britannia körüli vizekbe kerülő műanyaghulladék, amely aztán súlyosan károsítja a törékeny sarkvidéki környezetet - állapították meg a kutatók.
Pénteken hatályba lépett az a tavaly elfogadott törvény, amely betiltotta a műanyag zacskókat Franciaországban.
Júliustól tilos az egyszer használatos műanyag zacskók forgalmazása a francia kereskedelemben a környezetvédők megelégedésére, akik évek óta az újrahasznosítható zacskókért és a komposztálható csomagolásokért szállnak síkra.
Az éghajlatkutató szerint nem kell attól tartani, hogy a Föld édesvízkészlete csökkenne, de a víz tisztán tartását már az embernek kell megoldania, idomulnia kell a megváltozott körülményekhez.
Levegőt! - Klímafutás az élő bolygóért szlogennel rendez hétnapos, 700 kilométeres futást november 13-ától, jövő péntektől a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI).
A Levegő Munkacsoport vasárnapi közleménye szerint káros az a gyakorlat, hogy nem nő az üzemanyagok adója reálértéken.
A környezeti hatásoknak, a környezetszennyezésnek is nagy szerepe van a különböző rákok kialakulásában - hangsúlyozta Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet vezetője pénteken, a nemzeti rákellenes napon az M1 aktuális csatornának.