"KÖRNYEZETVÉDELEM" címkével ellátott hírek
Az elmúlt időszakban felgyorsultak a környezetet érintő változások - hangoztatták szakértők az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában vasárnap, a Föld napján.
Fokozatosan csökkenti majd a műanyag-csomagolás mértékét az áruházlánc saját márkás termékein.
Növényi műanyagból készülnek a Lego-fák, 2030-ra a teljes termelést fenntartható alapokra helyeznék át.
Indokolatlan terheket róna a cégekre az indoklás szerint. Így nem is tűnnek majd el az üzletekből.
A Földművelésügyi Minisztérium a korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban is kiírja a Zöld Forrás pályázatot, melyre a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában részt vállaló civil szervezetek pályázhatnak.
Az M1 Minden tudás magazinjában bemutatott, hazai fejlesztésű, víztakarékos zuhanyrózsa a szokásos 60-80 helyett öt liter vízzel oldja meg a fürdést. A műsorban megismerkedhettünk az ökokukával is.
Április 22-én világszerte több millió ember helyezi fókuszba a zöld kérdéseket azzal, hogy különféle eseményeken vesz részt a Föld napját ünnepelendő.
Az Európai Parlament (EP) környezetvédelmi bizottsága jóváhagyta azt az uniós intézményközi megállapodást, amely kötelezi a tagállamokat, hogy 2019-ig a mai mennyiség felénél kevesebb nejlonzacskót használjanak fel - közölte kedden az EU-jogszabálytervezet néppárti felelőse, Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő.
A klímaváltozás témáját járja körül az idei Környezetvédelmi Hónap programsorozata, amelyet november 5. és 27. között rendeznek meg Budapesten.
Mintegy százmilliárd forint jut a következő hét évben az erdők fejlesztésére uniós forrásokból - hangzott el az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT) húszéves jubileumi ülésén csütörtökön, Sopronban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés