"KÖRNYEZETVÉDELEM" címkével ellátott hírek
Az Európai Unió Tanácsa a közúti közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében szigorúbb szabályokat fogadott el a személygépkocsikra és a kisteherautókra vonatkozóan - közölte az uniós tanács hétfőn.
Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az Európai Unió rendezett migrációs politika révén rendezett bevándorlást biztosítson, ami nem csak az uniónak és tagországainak, hanem az Európába érkezőknek is érdeke - jelentette ki Stefan Löfven svéd miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésének Európa jövőjéről folytatott vitáján szerdán.
Az elmúlt időszakban felgyorsultak a környezetet érintő változások - hangoztatták szakértők az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában vasárnap, a Föld napján.
Fokozatosan csökkenti majd a műanyag-csomagolás mértékét az áruházlánc saját márkás termékein.
Növényi műanyagból készülnek a Lego-fák, 2030-ra a teljes termelést fenntartható alapokra helyeznék át.
Indokolatlan terheket róna a cégekre az indoklás szerint. Így nem is tűnnek majd el az üzletekből.
A Földművelésügyi Minisztérium a korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban is kiírja a Zöld Forrás pályázatot, melyre a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában részt vállaló civil szervezetek pályázhatnak.
Az M1 Minden tudás magazinjában bemutatott, hazai fejlesztésű, víztakarékos zuhanyrózsa a szokásos 60-80 helyett öt liter vízzel oldja meg a fürdést. A műsorban megismerkedhettünk az ökokukával is.
Április 22-én világszerte több millió ember helyezi fókuszba a zöld kérdéseket azzal, hogy különféle eseményeken vesz részt a Föld napját ünnepelendő.
Az Európai Parlament (EP) környezetvédelmi bizottsága jóváhagyta azt az uniós intézményközi megállapodást, amely kötelezi a tagállamokat, hogy 2019-ig a mai mennyiség felénél kevesebb nejlonzacskót használjanak fel - közölte kedden az EU-jogszabálytervezet néppárti felelőse, Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft