"KORRUPCIÓ" címkével ellátott hírek
A kormánypártok szerint minden idők legkorruptabb beruházása a 4-es metró, és a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb korrupciós botrányáról van szó.
Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének több tagja is érintett lehet egy korrupciós ügyben, amelynek felgöngyölítésére és a közgyűlés működésének átvilágítására a közgyűlés független, külső vizsgálócsoport felállítását kezdeményezte.
Befolyással való üzérkedés és pénzmosás gyanújával bíróság elé állítja Horváth Anna kolozsvári alpolgármestert a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) - közölte kedden a vádhatóság.
Röszkén dolgozó növényvédelmi felügyelők ellen emelt vádat korrupciós bűncselekmények miatt az ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.
Bűnvádi eljárást indított a bukaresti első kerületi ügyészség szerdán Ovidiu Miculescu, a Román Rádiótársaság (SRR) elnök-vezérigazgatója ellen, akit - a közszolgálati médium más jelenlegi és volt igazgatótanácsi tagjaival együtt - hivatali visszaéléssel és összeférhetetlenséggel gyanúsítanak.
A romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) hétfőn házkutatásokat tartott kolozsvári lakásokban, cégeknél és hivatalokban. Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere a Digi24 hírtelevíziónak elmondta: az ügyészek a választási kampányának a finanszírozására vonatkozó információkat, dokumentumokat gyűjtenek.
Szociális szövetkezetek létrehozásával és támogatásával kapcsolatban tesz feljelentéseket az LMP. A párt társelnöke, Hadházy Ákos szerint ugyanis több tucat ilyen szervezet kaphatott egyenként 15 és 50 millió forint közötti uniós támogatást és adókedvezményt olyan tevékenységekre, amelyekről "ordít, hogy semmi közük a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásához".
Egészségügyi műszerbeszerzésekkel kapcsolatos visszaélések gyanújáról számolt be az LMP antikorrupciós szakszóvivője, aki szerint ebben a szektorban akár a dolgozók életét is veszélyeztethetik a "lopásról szóló", kapkodva megvalósított közbeszerzések.
Először lesz főszereplője egy kínai televíziós filmsorozatnak egy korrupt magas rangú pártfunkcionárius, akit a filmben még a nevén sem mernek emlegetni. A 42 részből álló tévéjáték finanszírozásában és gyártásában közreműködik a kínai legfőbb ügyészség.
A Jobbik elnöke szerint kijelenthető, hogy a mostani kormány az elmúlt huszonhat év legkorruptabb kormánya, amely intézményesítette a korrupciót.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft