"KORRUPCIÓ" címkével ellátott hírek
A Jobbik elnöke szerint kijelenthető, hogy a mostani kormány az elmúlt huszonhat év legkorruptabb kormánya, amely intézményesítette a korrupciót.
Korrupció gyanújával őrizetbe vették szerdán a sepsiszentgyörgyi bíróság elnökét, Elena Poiana bírót - közölte honlapján a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA).
Újabb korrupciós botrány robbant ki Ukrajnában, amelyben állítólag Arszen Avakov ukrán belügyminiszter fia érintett. A YouTube videomegosztó portálon megjelent egy felvétel, amelyen Avakov fia, Olekszandr tárgyal apja azóta menesztett helyettesével hátizsákok eladásáról a tárcának.
Tovább rontott pozícióján Magyarország a Transparency International korrupciós világranglistáján.
Tizenegy emberrel szemben nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyben két férfi európai uniós pályázati támogatások elnyerése érdekében kért pénzt, a többi vádlott pedig fizetett azért, hogy az előbbiek a megfelelő embereket befolyásolhassák - közölte a fővárosi főügyész az MTI-vel.
Magyarország Európában ma csupán korrupcióban az első, az emberek életszínvonalának tekintetében a 25. helyen áll - reagálta a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető elnöke vasárnap a kormányfő szavaira.
A kormány eddig is, és ezután is mindent megtesz a gyanús ügyek kivizsgálásáért, és meghozza a szükséges intézkedéseket a korrupció visszaszorítása érdekében - hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára az Európai Bizottság, a Miniszterelnökség és a Transparency International Magyarország közös szakmai rendezvényén pénteken Budapesten.
Letartóztatások újabb sorozata kezdődött csütörtök hajnalban Zürichben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget érintő kiterjedt korrupciós botránnyal összefüggésben.
Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt újabb hat záhonyi határrendész előzetes letartóztatást rendelte el a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa.
Várhatóan szerdán hirdet elsőfokú ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék abban a büntetőperben, mely a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség 2008-as - ügyészség szerint áron aluli - eladása ügyében indult hűtlen kezelés és más bűncselekmények vádjával az egykori moszkvai magyar nagykövet, egy külügyi államtitkár és a nemzeti vagyonkezelő több vezetője ellen.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft